Çaydef Başkanı Propaganda mı Yaptı?

Çaydef Başkanı Propaganda mı Yaptı?
MHP Rize İl Başkanı Osman Cem Kazmaz, İstanbul'da düzenlenen Çaydef Gecesinde, Başkan Yılmaz Hüsrev'in Ak Parti propagandası yaptığını iddia ederek eleştirilerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama...

“Malumları olduğu üzere her yıl İstanbul Çaydef tarafından Haldun Alagaş Kapalı Spor Salonunda 9 Mart Çayeli’mizin Kurtuluş Günü Şenlikleri yapılmakta ve tüm Çayeliler tarafından büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Ancak bu yıl yaklaşmakta olan 30.Mart Yerel Seçimleri nedeni ile Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev tarafından diğer parti adayları ile birlikte MHP Çayeli Belediye Başkan Adayı Sayın Cihan Cihangir de bu şenliklere özel olarak davet edilmiş, kendisi de seçim çalışmalarını bir tarafa bırakarak bu yoğunlukta özel ricayı geri çevirmeyerek davete icabet etmiş ve İstanbul’a gitmiştir.

Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde işin aslının ne olduğu, Başkan Yılmaz Hüsrev’in uzun süredir sergilemeye çalıştığı bütün siyasi partililere sözde eşit mesafede duruşunun ve Çayelilik olgusu ile kucaklaşmasının ne denli gerçek dışı ve aldatmaca olduğu ortaya çıkmış, AKP’nin seçimlerde uğrayacağı hezimetin paniği içerisinde takke düşmüş kel görünmüştür.

- AKP Çayeli Belediye Başkan Adayı baş tacı edilerek, isminin anons edilmesine,
- AKP’li Çekmeköy Belediye Başkanının adı defalarca anons edilerek kendisine konuşma verilmesine,
- AKP Çayeli Belediye Başkanının adı defalarca anons edilerek kendisine konuşma verilmesine,
- İstanbul’da salona her giren her AKP Adayının adı ayrı ayrı anons edilmesine,
- Başta AKP’li Trabzon-Şalpazarı Belediye Başkan adayı olmak üzere başka AKP Adaylarının da adı anons edilerek pankartlarının salona asılmasına izin verilmesine rağmen Çayeli’nin 33 yıllık şerefli, son derece parlak bir Çaykur Bürokrasi Kariyerine sahip, dim dik duruşlu çok sevilen ve saygı gören beyefendi evladı, MHP Çayeli Belediye Başkan Adayı Cihan Cihangir salonda yok sayılmış, adı dahi anılmamış, konuşma yapmasına izin verilmemiştir. Hem de özel davetle oraya gitmişken.

Çayeli’nin değerli evladı, iş adamı MHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Habip Suiçmez’in pankartını asmasının engellenmesi bir tarafa, kendisinin adı dahi anılmamış, konuşma yapmasına müsaade edilememiştir.

Şahsımın, Çayelili MHP Rize İl Başkanının, Mecliste ki Muhalefet Partisinin Rize’de ki en üst düzey yöneticisinin kutlama telgrafından yoğunluktan bahsedilmeye fırsat olmadığı söylenmektedir, onlarca AKP’linin telgrafının ve kutlama mesajının okunduğu, neredeyse AKP’li yedek adayların bile anons edildiği ortamda.

Ama tüm bu yoğunluk içerisinde Başkan Yılmaz Hüsrev 09.Mart Çayeli’nin Kurtuluşu Şenliklerinin bir AKP buluşmasına dönüşmesine zemin hazırlamasında behis görmemiş, AKP dışında ki siyasi partileri tercih eden Çayelileri yok saymış, bu şekilde onların en demokratik haklarına ve seçme-seçilme hürriyetlerine hakaret etmiştir. Bu şekilde kendisinin derneğin adını AKP-Çaydef olarak değiştirmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Ama çok kısa bir gelecekte AKP olmayınca da ne tür bir değişime uğrayacakları meçhulümüzdür.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Bakan Hayati Yazıcı da 09.Mart Çayeli’nin Kurtuluşu Şenliklerini bir AKP seçim mitingine çevirmiş, Rizeli Hemşerilerine Rize’ye girdiği söylenen 50 bin ton kaçak çayı anlatacağına, neden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 160’dan fazla çay paketleme tesisine izin verdiklerini, burada hangi çayların paketlendiğini açıklayacağına, Rize Meydanında 23 ton çay verip aç kaldığını, cebinde 20 TL’si olmadığını haykıran çay üreticisine çare üreteceğine, 30.Mart sonrası çok kan akar, özerklik ilan ediyoruz diyen İmralı canisine haddini bildireceğine, adına çözüm denen Türk Milletini yıkma ve çözme projesinde yol haritasının ne olduğunu ifşa edeceğine işi Başbakan’ı savunma ve onun halk için nasıl bir özveri içerisinde çalıştığı masalını anlatmaya götürmüştür.

Sayın Hayati Yazıcı, merak buyurmayınız Türk Halkı ve Rizeliler 17.Aralık’tan sonra Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulunun nasıl çalıştığını ve kimler için hayırlara vesile olduğunu çok net bir şekilde gördü, neler konuşulup neler üzerinde anlaşıldığına kani oldu, sizi ve birlikte Çaydef’ten sorumlu propoganda bakanınızı sandıkta göndermek için gün sayıyor. Bu iradeyi herhalde Pazar’da ki programınızda hissetme olanağı bulmuşsunuzdur. Büyük Türk Milleti daha çok 09.Mart’lar için tarih yazacaktır. Atalarımızın dediği gibi gün gelir hesap döner, sap döner, balta döner. Herkesin hesabı olduğu gibi Cenabı Allah’ın da bir hesabı vardır, gırtlaklara gitmeyen helal lokmaları böyle söyletilir, kalabalıklar önünde ifşa ettirtir, günah işleme özgürlüğümüz kısıtlandı diyen dillere böyle yol verir ki bizler daha net görelim, anlayalım, duyalım.”