Çayeli Bakır'da Soma İçin 1 Günlük Yas İlan Edildi

Çayeli Bakır'da Soma İçin 1 Günlük Yas İlan Edildi
Soma'da madende hayatlarını kaybedenler için Türkiye’nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde yas ilan edilerek çalışanlara bir gün izin verildi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde hayatlarını kaybeden madenciler için Türkiye’nin en büyük metal madeni olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nde yas ilan edilerek çalışanlara bir gün izin verildi. Çayeli Bakır İşletmeleri sahasında madenle çalışan işçilerin çocuklarının da katıldığı bir anma töreni düzenlendi.

Madenli Beldesi İlköğretim Okulu’nda okuyan madenci çocukları anma programına yüzlerini kömür karasına boyayıp, ellerinde yaşadıkları üzüntüyü dile getiren dövizler ile geldiler. Programda ilk olarak maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--2.jpg

HRİSTİYANLAR VE MÜSLÜMANLAR AYNI DUAYA "AMİN" DEDİ

Çayeli Bakır İşletmeleri dünya çapında madencilik yapan Kanadalı İmed firması tarafından işletilen Çayeli Bakır İşletmesi’nin bahçesindeki anma programında saygı duruşunun ardından imam tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Kuran’ı Kerim'in okunmasının ardından imam tarafından madende hayatlarını kaybedenler için dua yapıldı. Duada işletmede çalışan Müslüman ve Hristiyan tüm çalışanlar hep birlikte amin dediler.

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--4.jpg

EN DEĞERLİ MADEN İNSAN

Yapılan duanın ardından Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson bir konuşma yaptı. Anderson, konuşmasında kendileri açısından madenden çıkan en değerli şeyin madenciler olduğunu belirterek, “Hepimiz büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Ancak hiç birimiz acısı Soma’da yakınlarını kaybedenlerin acısı kadar büyük değildir. Bizim için madenden çıkan en değerli şey madencilerimizin kendileridir. Zaman zaman bizim işletmemizde böyle kazaların olmayacağı söyleniyor. Böyle şeyler duyuyorum. Madencilik çok tehlikeli işler arasında yer alıyor. Bizim iş yerimizde de emniyet ve iş güvenliği ile ilgili riskleri asgariye indirmezsek aynı felaketler bizim madenimizde de meydana gelebilir” dedi.

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--1.jpg

Kanada merkezli İmed firması tarafından işletiler Çayeli Bakır İşletmeleri işlem hacmi ile Türkiye’nin en büyük metal madeni olarak kabul ediliyor. Çayeli Bakır İşletmeleri, emniyet ve iş güvenliği açısından ise dünyanın sayılı madenlerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren madende şu ana kadar bireysel iş kazalarından dolayı üç işçi hayatını kaybetti. 2007 yılından bu yana madende ölümlü kaza yaşanmadı. Son 93 gündür ise 500 kişiden fazla işçinin çalışlığı madende hiçbir kaza ve yaralanma yaşanmadı.

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--3.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--5.jpg

cayeli-bakir-isletmelerinde-soma-icin-1-gunluk-yas--6.jpg