Çayeli Belediyesi'nden Yangın Açıklaması

Çayeli Belediyesi'nden Yangın Açıklaması
Çayeli Belediyesi dün ilçede meydana gelen yangınla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Çayeli Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

22/04/2013  tarihinde Çayeli'nde meydana gelen yangın sonrası basına servis edilen ve yanlış anlaşılmalara sebep olan haber hakkında Belediyemiz İftaye Amiri Muzaffer Sarıalioğlu ve Garaj Amiri Azmi Çakır tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi. 22/04/2013 Pazartesi günü saat 11.20'de 110 ihbar hattına gelen telefon ile ilçemiz Hopa Caddesi Yenipazar mahallesi Vatan Ekmek fırını arkasında bulunan Onay Apartmanında  yangın olduğunu ihbarı gelmiştir. Alınan bu ihbar üzerine belediyemiz itfaiyelerinden

5 ton su kapasiteli merdivenli araç ve 8 tonluk arazöz itfaiye aracı 4 dakika gibi kısa sürede olay yerine intikal etmiştir.

Ekiplerimiz olay yerine intikal ettikten sonra 7 katlı apartmanın 4.katında bulunan dairenin cam ve balkonlarından dumanlar yükseldiğini ve ayrıca binanın merdivenleride dumanların kaplandığını gördüler. Merdivenli itfaiyesi aracında olan görevlilerimiz zehirlenmemek için balkonlarda mahsur kalan aralarında çocuklar yaşlılar ve bayanları toplam 18 kişiyi başarılı bir şekilde hiç bir olumsuzluğa meydan vermeden tahliye etmeyi başardılar.Basında habere konu olan merdivenli itfaiye aracılığıyla sivil insanların vatandaşları tahliye ettiği haberi asılsızdır sadece Muhammet Eyüboğlu isimli hemşerimiz balkondaki bayanın kendi hanımı olduğununu belirtmesi üzerine merdivene çıkmak isteyerek hanımına yardımcı olmuştur. Bir grup çalışanımızda oksijen maskesi takarak binanın içine girerek hortum döşemek süretiyle yangına müdahale ettiler.

İçerideki yangının vahameti kestirilemediği için donanımlı itfaiyeciye ihtiyaç olur düşüncesiyle  ve yüksek katlardan mahsur kalan insanları kurtarmak amacıyla Rize Belediyesi itfaiyesini takviyeye çağırıldı. Olay yerine gelen Rize Belediyesi itfaiyesinin merdivenli bomu teknik arıza nedeniyle açılmayınca belediyemize ait aracın merdiveni ile dumanların en fazla yükseldiği 4.kata çıkılarak balkondan içeriye girilmek süretiyle yangın söndürme işini başarı ile tamamlamışlardır. Bir çalışanımız bu esnada oksijen tüpü takmadan aceleyle birinci katta bulunan bir kız çocuğunu kurtarmak için binaya girmiş ve o esna da dumanların fazla yükselmesi neticesinde zehirlenme tehlikesi atlatmıştır.

Daha sonra bir başka arkadaşımızda oksijen maskesi takarak o yavrumuzu kurtarmıştır. İnternet sitelerinde habere konu olduğu gibi üst katlarda yangın yoktu neden su vuruldu gibi haberler asılsızdır. Bahsi geçen yerlerde meydana gelen yangın fotoğraflarla tespit edilerek soğutma çalışması yapılmıştır. Çayeli Belediyesi olarak meydana gelen yangının büyümeden söndürmenin ve 18 vatandaşımızı burunları kanamadan kurtarmanın gönül rahatlığı içerisindeyiz.

İLGİLİ HABERİMİZ

Ölümden Böyle Kurtarıldılar