Çayeli Minik Şevval İçin Birlik Oldu

Çayeli Minik Şevval İçin Birlik Oldu
Rize'de 9 yaşındaki bedensel engelli Şevval Gerz, yürüyebilmesi için gerekli olan ameliyat parasını sınıf arkadaşlarının başlattığı kampanya ile sağladı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde 9 yaşındaki bedensel engelli Şevval Gerz, sınıf arkadaşlarının başlattığı kampanya sayesinde toplanan 47 bin TL ile ilk ameliyatını oldu.

Çayeli ilçesinde 9 yaşındaki bedensel engelli Şevval Gerz’in ameliyat olabilmesi için arkadaşları ve sınıf öğretmeni Suna Hürremoğlu tarafından geçtiğimiz ay yardım kampanyası başlatıldı. Arkadaşları Şevval’in ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla evlerinde bulunan kitap, giysi ve kitapları satarken, ilçe halkının ve hayırseverlerin de desteğiyle 47 bin TL toplandı.

Toplanan para ile Şevval’in sağlığına kavuşması için yapılacak olan üç ameliyattan birincisi İstanbul’da özel bir hastanede gerçekleştirildi. Oldukça başarılı geçen operasyon sonrası Çayeli’ne dönen Şevval’in ayaklarındaki alçıların 15 gün sonra çıkarılacağı ve yapılacak kontrollerin ardından ikinci ameliyatın tarihinin belirleneceği öğrenildi.

sevval-gerz-3.jpg

Şevval Gerz, “Yürüyebilmem için gereken üç ameliyattan birincisini oldum. Bu konuda bize yakından ve uzaktan maddi manevi destek olan Çayeli halkına çok teşekkür ediyorum. Benim için oyuncaklarını, kitaplarını kermes düzenleyerek satan tüm okul arkadaşlarıma, okul müdürümüze, tüm öğretmenlerime, Okul Aile Birliği Başkanına çok teşekkür ediyorum. Hem öğretmenim olan ve beni anne şefkatiyle bağrına basan canım öğretmenim ve benim ikinci annem sınıf öğretmenim Suna Hürremoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a biz engellileri kız kardeşi gibi bağrına bastığı için çok teşekkür ediyorum. Başbakanımızın Rize’ye geldiği zaman okulumuzu ziyaret etmesini istiyorum. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

sevval-gerz-2.jpg

Sınıf öğretmeni Suna Hürremoğlu ise, “Çayeli halkına Şevval'imiz için yürüttüğümüz kampanyaya katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Maddi ve manevi yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Halkımızdan şuana kadar 47 bin TL'lik yardım toplayabildik. Yapılacak olan üç ameliyat için 55 bin TL kadar kaymakamlık iznimiz söz konusu. Geri kalan para miktarı için onun da eminim ki kısa bir zamanda tamamlanacağına inanıyorum. Özellikle Şevval’in ailesi, anne babasına çok teşekkür ediyorum. Onlar çok farklı bir anne ve baba. Bütün halkımıza ben tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

sevval-gerz-suna-hurremoglu.jpg

sevval-gerz-1.jpg

sevval-gerz-4.jpg