Çayeli’nde TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Gerçekleştirildi

Çayeli’nde TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Gerçekleştirildi
Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Sağlıklı Yaşam ve Spor” konulu TÜBİTAK Bilim Söyleşi Programı, Çayeli Öğretmenevi ASO’da gerçekleşti.

Programa, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Çayeli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yahya Kesici, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Mert, Çayeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Çiftçi’nin yanı sıra, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, beslenme, beslenme alışkanlıkları, doğru beslenmenin insan ömrü üzerindeki etkisi, ülkelere göre yaşam süreleri ve beslenme alışkanlıkları, spor türlerine göre beslenme, sağlıklı yaşam ve spor konularında bilgiler verildi.

Yaklaşık bir buçuk saati aşan programın sonunda öğrencilerden gelen sorulara cevaplar veren Yılmaz’a günün anısına Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi tarafından çiçek takdim edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, 2014 yılından itibaren TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından başlatılan, alanında uzman bilim insanlarını öğrencilerle bir araya getiren, sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkileşimli etkinlikler olarak yapılmaktadır.

cayeli-ahmet-hamdi-ishakoglu-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesinden-tubitak-bilim-soylesisi-2.jpg

cayeli-ahmet-hamdi-ishakoglu-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesinden-tubitak-bilim-soylesisi-1.jpg

cayeli-ahmet-hamdi-ishakoglu-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesinden-tubitak-bilim-soylesisi-4.jpg

cayeli-ahmet-hamdi-ishakoglu-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesinden-tubitak-bilim-soylesisi-3.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum