Çayın Memleketi Rize Ama Tanıtımı Trabzon Yapıyor

Çayın Memleketi Rize Ama Tanıtımı Trabzon Yapıyor
Doğu Karadeniz Bölgesi’ni gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler içtiklerin çayın yapım aşamasını izliyor ancak çayın memleketi Rize'de değil Trabzon'da özel bir sektörde...

Doğu Karadeniz Bölgesi’ni gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler yörenin doğal güzelliklerinin yanı sıra Trabzon'da özel sektöre ait çay fabrikalarını da gezerek içtiklerin çayın yapım aşamasını izliyor.

Trabzon-Rize karayolunun Yomra ilçe girişinde yer alan çay fabrikasında özellikle yöreye dışarıdan gelen yerli turistler için tanıtım yapılıyor. Firma sahibi Kemal Kahraman, meraklıları için tanıtım yaptıklarını ve bir bardak çay ikramı için de kamelya oluşturduklarını belirterek yerli turistlerin yanı sıra özellikle İranlılar’ın da Türk çayına ilgi gösterdiklerini söyledi.

Kahraman “Herkesin merak ettiği çayın nasıl imal edildiği. Bunu çıplak gözle izlettiriyoruz. Sonra da kendilerine halk arasında tavşan kanı diye tabir edilen renkte çayımızı sunuyoruz. Çok lezzetli bulup, beğeniyorlar. Bunun çayımızın tanıtımına, dolayısıyla tüketimine de katkı yapacağına inanıyoruz. Ancak tüm bunlar için kaliteli ve katıksız Türk çayının sunulması gerekiyor. Tüm çabamız bunun için” dedi.

yascaya-turistlerin-ilgisi.jpg