Çaykur Beyaz Çay İçin Kilosu 300 TL'den Tomurcuk Alımına Başladı

Çaykur Beyaz Çay İçin Kilosu 300 TL'den Tomurcuk Alımına Başladı
Çaykur bu yıl ilk kez üreticilerinden beyaz çay üretmek için ilk kez tomurcuk alımlarına başladı.

Bu yıl ilk kez beyaz çay üretimine geçeceğini duyuran Çaykur üreticilerinden çay tomurcuğu almaya başladı. 1 kilo çay tomurcuğu fiyatı 300 TL olarak açıklandı. Sütlüoğlu, ilk etapta üreticilerin çay tomurcuklarını çay alımyerleri yerine fabrikaya götürüp bağlı oldukları çay fabrikasına teslim edeceklerini söyledi.

Konuyla ilgili olarak bugün Çaykur Genel Müdürlüğü’nde bir açıklama düzenleyen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sülüoğlu, “Beyaz çay üretimi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Üreticilerimizin topladığı çay tomurcuklarını almaya başladık. Beyaz çay, çay filizinin açmamış olan en üst tomurcuğundan yapılıyor. Bunu sepetlerin içinde toplayacağız, ezmeyeceğiz, zedelemeyeceğiz. Tomurcuğun açarak yaprağa dönüşmemiş olması gerekiyor. Açmamış tomurcuklar toplanacak. Bunu titizlikle toplayıp zarar vermeden alım noktalarına ulaştırılacak. Hava yağmurlu iken toplanmayacak. Hava güneşliyken tek tek toplanacak. Bu altın gibi değerli bir ürün. Üreticilerimiz tomurcuk topladıktan sonra kalan yaprakları yine toplayıp bize satabilecekler. Bunu üretip, paketleyip piyasaya süreceğiz. Bu bir ilaç. Bir kişinin günde bir kilo tomurcuk toplaması mümkün. Kilosunu 300 TL’den alacağız. Bu aileler için yeni bir ek gelir olacak. Ücretler üreticilerimize peşin olarak ödenecek. Vatandaşlarımızdan bu fırsatı değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

ÜRETİCİLER ALACAKLARINI KURU ÇAY OLARAK TAHSİL EDEBİLECEK

Sütlüoğlu, düzenlediği açıklamada bu yıl ilk kez uygulamaya konulacak bir sistem ile de isteyen üreticilerin alacaklarını kuru çay olarak tahsil edebileceklerini söyledi. Sütlüoğlu “Bayilere verilen toptan fiyattan üreticilerimize istedikleri kadar çay vereceğiz. Alacaklarını bizden kuru çay olarak tahsil edebilirler. Vatandaşlarımız istedikleri oranda istedikleri ürünümüzden bayi fiyatlarından çay vereceğiz” şeklinde konuştu.