Çaykur Emeklisini Fena Dolandırdılar

Çaykur Emeklisini Fena Dolandırdılar
4 ay önce Çaykur’dan emekli olan şahıs dolandırıcılara fena çarpıldı.

Rize’de dolandırıcının telefonla korkuttuğu Çaykur emeklisi N.Y., emekli ikramiyesinden 50 Bin Lirayı dolandırıcıya kaptırdı. Dolandırıcıların hesabına 65 Bin 200 TL yatıran şahsın 15 Bin 200 Lirasını ise şahsın eşinin polisi aramasıyla polis ekipleri kurtardı.

Olay geçtiğimiz gün Rize’nin Çaykent Beldesinde yaşayan N. Y.'nin başına geldi. Dolandırıcıların verdikleri hesaplara 65 Bin 200 TL para yatıran N.Y.’nin  50 Bin TL’si dolandırıcılara gitti, N.Y.’nin eşinin polisi arayıp eşinin  dolandırıldığından şüphelendiğini ifade ederek haber vermesiyle polis ekipleri N.Y.’nin 15 Bin 200 TL.’sinin de dolandırıcıya gitmesini engelledi.

Edinilen bilgiye göre, Nisan ayında Çaykur’dan emekli olan N.Y. geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde cep telefonunu arayan bir kişinin “Telefonunuz yasal olmayan görüşmelerde bulunmuş, bazı terör olaylarıyla ilişkili kişilerle görüşmüş” şeklinde konuşmasının üzerine dolandırıcının verdiği talimatlara harfiyen uyarak, dolandırıcının verdiği F.T. adına olan banka hesabına 52.800 TL, PTT hesabına ise 12.400 TL para yatırdı.

N.Y.’nin eşinin polisi arayarak “Eşimi dolandırıyorlar” şeklindeki ifadesinin ardından N.Y.’ye ulaşmaya çalışan polis ekipleri N.Y.’ye Rize Merkez Postanesi önünde ulaştı. N.Y.’nin postaneden yeni para gönderdiğini belirleyen polis ekipleri paraya bloke konulmasını sağladı. Ardından bankadan da gönderilen paraya bloke konulması için N.Y. ile ilgili bankaya giden polis ekipleri yatırılan 52.800 TL’den 50 Bin Tl’nin çekildiğini tespit etti. 2.800 TL.’ye ise bloke konuldu ve dolandırıcının toplamda 15.200 Tl’yi de çekmesi engellendi.

Olayla ilgili polis ekiplerince inceleme başlatılmış olup, soruşturma devam ediyor.

Öte yandan emniyet yetkilileri bir kez daha vatandaşları uyararak, telefonda kendisini kamu görevlisi, polis, hakim veya savcı gibi tanıtıp, insanları dolandırmaya çalışan kişilere kesinlikle inanılmaması gerektiğini belirterek, bu tür telefonlar geldiğinde vatandaşların en yakın karakola giderek şikayette bulunmaları yada 155 polis imdat telefonuna bilgi vermeleri gerektiği kaydedildi.