Çaykur Hangi Fabrikaya Kaç Eksper Alacak?

Çaykur Hangi Fabrikaya Kaç Eksper Alacak?
Çaykur’un 101 çay eksperi alımı için ülke geneline çıktığı iş ilanına 32 kişi başvuruda bulununca çay eksperliği alımında 69 kişilik boş kadro kaldı. Çaykur’un İşkur aracılığıyla çay eksperi mevsimlik işçi alımını yapacağı fabrika ve kontenjanları şöyle:

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki Çaykur’a ait çay fabrikalarında mevsimlik işçi olarak çalıştırılmak üzere Çaykur’un İşkur aracılığıyla alacağı 350 meslek yüksekokulu çay eksperliği kadrosu, KPSS 60 puan ve üzeri şartlı alımlarla dolmadı. 4 il ikametgahında bulunan ve KPSS şartlı ile yapılan alımların ardından 101 kişilik kadro boş kalmış ve Çaykur, İşkur aracılığıyla bu kez ülke genelinde iş ilanına çıkmıştı. Çıkılan ilan sonucu 32 kişi başvuruda bulununca çay eksperliği kadrosunda 69 kişilik boş yer kaldı.

Ülke geneli çıkılan ilanda 23 çay eksperliği kadrosu boş bulunan Rize’deki fabrikalar için 21 kişi başvuruda bulunmuş ve 2 kişilik boş yer kalmıştı. Trabzon için 71 olan boş kadro için 6 başvuru, Artvin  için boş olan 2 kadroya 1 başvuru, Giresun için ise boş olan 5 kadro için 4 başvuru yapılmıştı.

KPSS'SİZ BAŞVURULARIN GELECEK HAFTA İÇİNDE BAŞLATILMASI BEKLENİLİYOR

Çaykur’un yeniden iş ilanına çıkacağı KPSS şartı aranmaksızın Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ikametgahlarında yer alma şartının bulunduğu meslek yükseokulu çay eksperliği mezunu iş başvurularını kesin olmamakla beraber gelecek hafta içinde (10-15 gün içinde) İşkur aracılığıyla başlatması bekleniyor.

Öte yandan Çaykur’un iş ilanına çıkacağı güne kadar ülke geneli başvurularında işe girmeye hak kazanan adayların işbaşı yapmaması yada herhangi bir nedenle işten ayrılan çay eksperleri kadar da listeye ekleme yapılabileceği ve alınacak 69 çay eksperi sayısının artış gösterebileceği bilgisine ulaşıldı.

Ülke geneli çıkılan ilan öncesi çay eksperliği eksiği bulunan fabrikalar ile ülke genelinde yapılan başvurular ve ülke geneli çıkılan ilan sonrası fabrikalarda boş kalan kadro sayıları şöyle:  (Kırmızı renkli sayılar ülke geneli çıkılan iş ilanındaki başvuru sayısını gösterir.)

RİZE’DE EKSİK KALAN 23 (-21 = 2) ÇAY EKSPERİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI

İYİDERE ÇİFTLİK ÇAY FABRİKASI : 1 – 1 = 0

SELİMİYE ÇAY FABRİKASI : 3 – 3 = 0

KALKANDERE ÇAY FABRİKASI : 2 – 2 = 0

İYİDERE KALECİK ÇAY FABRİKASI : 2 – 1 = 1

KALKANDERE TAŞÇILAR ÇAY FABRİKASI : 6 – 5 = 1

GÜNEYSU ULUCAMİ ÇAY FABRİKASI : 7 – 7 = 0

AMBARLIK ÇAY FABRİKASI : 2 – 2 = 0

TRABZON’DA EKSİK KALAN 71 (-6 = 65) ÇAY EKSPERİNİN FABRİKALARA GÖRE DAĞILIMI

ESKİPAZAR ÇAY FABRİKASI  : 6 – 2 = 4

ARAKLI ÇAY FABRİKASI : 1 – 0 = 1

OF BÖLÜMLÜ ÇAY FABRİKASI : 14 – 0 = 14

ÇAMLI ÇAY FABRİKASI : 11 – 0 = 11

HAYRAT ÇAY FABRİKASI : 17 – 3 = 14

OF KARACA ÇAY FABRİKASI : 12 – 0 = 12

OF ÇAY FABRİKASI : 8 – 1 = 7

SÜRMENE ÇAY FABRİKASI: 2 – 0 = 2

ARTVİN’DE EKSİK KALAN 2 ÇAY EKSPERİ İÇİN ÜLKE GENELİNDE 1 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNMUŞ OLUP, 1 KİŞİLİK KADRO KALDI

GİRESUN’DA EKSİK KALAN 5 ÇAY EKSPERİ İÇİN ÜLKE GENELİNDE 4 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNMUŞ OLUP, 1 KİŞİLİK KADRO KALDI