ÇAYKUR Mevsimlik İşçi Alımı Başvurularında Beklenen Tarih!

ÇAYKUR Mevsimlik İşçi Alımı Başvurularında Beklenen Tarih!
ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alım başvurularını 29 Nisan 2024 tarihinde İŞKUR üzerinden başlatması bekleniyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da istihdam edilmek üzere mevsimlik işçi alımı gerçekleştirilecek.

2023 yılı içerisinde emekli olan 900’den fazla ÇAYKUR mevsimlik işçisi ile kurumun çalıştırması zorunlu engelli, eski hükümlü ve terör mağduru işçi sayısının karşılanabilmesi için alımı yapılacak mevsimlik işçiler için başvuruların 29 Nisan 2024 Cuma Pazartesi günü alınmaya başlaması ve başvuruların 3 Mayıs 2024 Cuma günü sona ermesi bekleniyor.

Mevsimlik işçi alımı için Tarım ve Orman Bakanlığından gelecek izni bekleyen ÇAYKUR, iznin gelmesinin ardından İŞKUR’a yazı yazacak. İŞKUR ise başvuruların başlatılması için mevsimlik işçi alımına ilişkin kadroları sisteme girecek. Gelecek hafta içinde bu işlemlerin tamamlanması ve 29 Nisan - 3 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvuruların İŞKUR üzerinden alınması bekleniyor.

ÇAYKUR’un büyük çoğunluğu beden işçisi olmak üzere 1000 çay eksperi ve beden işçisi alımı yapması bekleniyor. Ayrıca, ÇAYKUR çalıştırması zorunlu engelli, eski hükümlü ve terör mağduru işçi sayısını karşılayacak kadar da mevsimlik işçi alımı yapacak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
40 Yorum