Çaykur Ne Kadar Çay Aldı?

Çaykur Ne Kadar Çay Aldı?
2013 yılı yaş çay sezonunu 27 Nisan Cumartesi günü başlatan Çaykur 10 günde, 1 günlük işleme kapasitesini bile dolduramadı.

Çaykur'dan alınan bilgiye göre; 27 Nisan 2013 Cumartesi günü başlatılan 2013 yılı yaş çay alım Kampanyasında, 27 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında 10 günde 5 bin 100 ton yaş çay alındığı belirtildi.

7 bin 100 ton günlük yaş çay işleme kapasitesi bulunan Çaykur'da 10 günde bir günlük kapasitenin bile doldurulamaması üreticiler tarafından tepkiyle karşılanırken, grev kırıcılığı yaparak bile bile işçinin erken işe alınması, buna bağlı olarak da Çay gelmeden fabrikaların açılması kurumun bile bile zarara uğratırması eleştiri konusu oldu.

Hatırlanacağı gibi Grev dolayısıyla Çaykur 20 Nisan'da İşçiye mesaj göndererek, 21 Nisan'da  işbaşı yaptırmıştı. 2013 yılı yaş çay sezonunu başlatan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise yaptığı açıklamada, alımların sıkışmaması ve sıkıntılı bir sürece girmeden üreticilerin çayını rahatlıkla satabilmesi için kampanyayı 7-8 gün erkenden açtıklarını belirtmişti.

İLGİLİ HABERİMİZ
Yaş Çay Sezonu C.tesi Açılıyor

Çaykur'da Erken Mesai