Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran: “Rizeli Bitti Demeden Bitmez. Küme Düşmenin Kaldırılmasını İstiyoruz"

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran: “Rizeli Bitti Demeden Bitmez. Küme Düşmenin Kaldırılmasını İstiyoruz"
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran, TV100 ekranlarında VAR Odası programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Kıran, hakem hataları nedeniyle küme düşmenin kaldırılması için çalışacağını söyledi.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran, TV100’de Ertem Şener’in sunduğu VAR Odası programına canlı yayınla bağlanarak Şener ile Emre Bol, Deniz Ateş Bitnel, Bişar Özbey ve Oğuz Altay’ın sorularına cevap verdi. 

Şener, Başkan Kıran’a sosyal medyadan “Kahpe Bizans’ın operasyon çocukları hepiniz ile görüşürüz. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Rizeli bitti demeden bitmez” şeklindeki paylaşımının nedenini sordu.

Başkan Kıran, Rizespor’a operasyon yapıldığına ve Çaykur Rizespor üzerinde oyunlar oynanmaya devam ettiğine vurgu yaparak, “Sezonun 3. Haftasından beri Rizespor’u küme düşürmek için elinden geleni yapıyorlar. Ama rahat olsunlar Rizespor düştüğü yerden kalkmasını bilir. Rizeliler düştüğü yerden kalkmasını bilir. Şunu unutmayın Rizeli bitti demeden bitmez” dedi.

Ertem Şener'in ‘Küme düşme kaldırılmalı mı bu sezon?” sorusuna Başkan Kıran, “Onu sezon sonunda bakacağız. Bu da tabi ki gündeme gelecektir bu kadar şaibeden sonra. Rizespor’un çalınan puanlarını hepsini tek tek çıkarttırıyorum. Bunun için talimat verdim. Bütün maçlarımızda çalınan puanlarımızı görüntüleriyle beraber çıkarttırıyorum. Gerekirse bununla ilgili basın toplantısı yapacağız. Gereği neyse yapılmasını isteyeceğim federasyondan” diye konuştu.

Kıran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik hakemler hakkında eleştiride bulundu. "Ali Koç çıktı yalan yanlış bilgilerle 2,5 saat algı operasyonu yaptı, Volkan Bayarslan çıktı Alanyaspor maçını aslan gibi yönetti. Muhterem annesi de Rizeli, sen yarı Rizelisin. Çok ayıp ettin Ali Koç! Hedefi başka yerlere şaşırtmaktan başka bir şey değil. Vurun Rizespor'a, Rizespor'a vurun. Onlar vurdukça biz güçleneceğiz bunu bilmiyorlar. Onlar vurdukça biz güçleneceğiz, onların bize darbeleri bizi güçlendirecek. Ali Koç, Trabzonspor maçından sonra milleti bu hakemler yüzünden havalimanına topladın! Şimdi ne oldu da bu hakemler değerli oldu? Bunun arkasında artık başka bir şey aramaya başlıyorum.” dedi.

Kıran "Bu hakem operasyonunda benim alakam yok. Kararı bende internetten öğrendim. Saçma sapan iddialar. Ali Koç çıkıyor örnekleri Rizespor üzerinden veriyor. Rizespor şampiyonluğa oynuyor da ben mi bilmiyorum? Biz küme düşmemeye oynuyoruz. Bizi her pozisyonda doğruyorlar. Sebebi de belli. Birine olan düşmanlık birine olan husumet. Ama bu ben değilim. Ya Türk futbolu düzelecek ya da ben onlara uyacağım. Benim onlar gibi olmam için bazı düsturlarımdan vazgeçmem lazım. Oyunu onlar gibi oynamam lazım. Ama bu benim ne karakterime uyar ne de adamlığa uyar.

Ben üzerime bir görev almışım bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Rize’de 346 bin kişi yaşıyor. Yaklaşık 3 milyon da Türkiye’de yaşayan Rizeli var. Ben bu insanları temsil ediyorum. Bu insanlar benim arkamda benle beraber. Bu yapılan haksızlıkları hepsi görüyor. Gerekirse Rizespor'u amatör kümeye kadar düşürsünler. Gene de biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Bizim umudumuzun bittiği yerde inadımız başlar. Bu kadar basit. Sonuna kadar varız biz. Ne yapabiliyorlarsa yapsınlar ellerinden geleni ardına koymasınlar. Biz düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Bizi düşürmek isteyenler iyi düşünsün onlar yarın burada olmayacak. Bunu yanlış anlamayın, TFF Başkanı ya da MHK Başkanı'na söylemiyorum." şeklinde konuştu.

Kıran, ayrıca, “Bana kalırsa Abdurrahman Arıcı’nın Türk futbolundan çıkması lazım. Gitsin torun sevsin. Bu olayların en büyük müsebbiblerindendir” ifadesinde bulundu.

Rizespor’un küme düşmesi garantilendi mi? Sorusuna Başkan Kıran, “Böyle giderse ben daha nasıl kurtaracağım ki. Ben bunu nasıl kurtarayım ki? Attığım gol verilmiyor, yediğim gol veriliyor bilmem ne oluyor. Saçma sapan penaltılar veriliyor. Saçma sapan kırmızı kartlar veriliyor.” ifadeleriyle cevap verdi.

12 hakemin görevden alınması sonucu hakem hatalarına maruz kalan Çaykur Rizespor’da “Sezon sonunda TFF'ye deseniz ki ben ligde kalmalıyım. Böyle bir girişiminiz olacak mı?" sorusuna Başkan Tahir Kıran, "Ben her türlü şartları zorlayacağım, emin ol. Her türlü şartı zorlayacağım. Öyle kolay değil. Her kuşun eti yenmez. Biz atmacayız, atmacanın eti yenmez. Atmacanın etinin yendiğini duydunuz mu? Biz bıldırcın değiliz Atmacayız" şeklinde cevap verdi.