Çaykur Serbest Bölge'yi İstiyor!

Çaykur Serbest Bölge'yi İstiyor!
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Serbest Bölgesi'ndeki boş depoların Çaykur'a verilmesini yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Serbest Bölge Müdürü Hasan Diyarbakır’ı ziyaret ederek geçmişte Serbest Bölge’ye devredilen alanda atıl durumda olan ve şehrin doğudan girişinde çirkin bir görüntü oluşturan depolarda incelemelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bu depoların çok kullanışlı olduğunu ve onarılarak tekrar kullanıma sunacaklarını belirterek Serbest Bölge’nin yeni bir düzenleme ile küçültülerek geri kalan bölgenin tekrar Çaykur tarafından kullanılabilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

caykur-serbest-bolgeyi-istiyor!-1.jpg

Genel Müdür Sütlüoğlu “Buradaki binalarımız son derece güzel, çok yönlü kullanılabilecek binalar ama maalesef uzun yıllar bakımları yapılmadığı için perişan bir durumda olduklarını gördük. Adeta o bölge bir dağlığa dönüşmüş. Geçmişte Rize’ nin en güzel yeriydi, bir sayfiye yeri gibi adeta gizli bir cennet gibiydi şehir içerisinde. Bu hali tabii ki üzücü. Burayı nasıl rehabilite edebiliriz nasıl daha değerlendirebiliriz noktasında yerinde incelemelerimiz oldu. Serbest Bölge ile zaten çalışmalarımız var. Serbest Bölge’nin daha dar bir alana alınarak, diğer bölümlerin bize iade edilmesi ve bu binaların bakımının onarımının yapılarak yıkılmaktan ve milli servetin bir şekilde yok olmaktan kurtarmaya yönelik çalışmalarımız inşallah olacak buna yönelik çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

caykur-serbest-bolgeyi-istiyor!-2.jpg