ÇAYKUR yaklaşık 65 milyon lira kar açıklayacak!

ÇAYKUR yaklaşık 65 milyon lira kar açıklayacak!
ÇAYKUR’un 2 yeni fabrika imalatına rağmen 2022 yılı için yaklaşık 65 milyon lira kar açıklaması bekleniyor.

ÇAYKUR’da Genel Müdürlüğe Yusuf Ziya Alim’in atanmasıyla başlayan değişim devam ediyor. Alim’in göreve gelmesinin ardından doğru planlama ile her geçen yıl zararını azaltan ÇAYKUR, bu planlamanın akabinde de 2022 yılı için kar açıklayacak. ÇAYKUR’un yaklaşık 500 milyona mal edilen 2 yeni fabrika imalatına rağmen 2022 yılı için yaklaşık 65 milyon lira kar açıklaması bekleniyor.

ÇAYKUR’da 2018 yılında genel müdürlüğe Yusuf Ziya Alim’in atanmasıyla başlayan değişim rüzgarı her geçen gün kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Kuruma ve çay satışına katkısı sıfır olan reklam harcamalarını ve programlarını iptal ederek tasarrufa giden, çay satışlarının artırılması için 81 ile 81 satış mağazası parolasıyla çay satış mağazalarını kurmaya başlayıp hizmete sunan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Alim yönetimindeki ÇAYKUR, AR-GE çalışmalarıyla da yeni ürünleri portföyüne ekleyerek önce ürün portföyünü ve satış noktalarını artırdı ardından da kuru çay satışlarında dönem içinde tarihin en yüksek rakamlarına ulaştı. 

2018 yılında 657 milyon lira olan zararını her geçen yıl azaltarak 2021 yılında zararı 503 milyon liraya düşüren ve aynı yıl 197 milyon lira faaliyet karı elde eden ÇAYKUR, 2022 yılında ise hanesine zarar değil kar yazdıracak. 

Yeni 2 fabrika imalatıyla maliyetleri artan ÇAYKUR’un 2022 yılı için yaklaşık olarak 65 milyon lira kar açıklaması bekleniyor.

İkizdere ve Çamlıhemşin ilçesinde yapılan ve yaklaşık 500 milyon liraya mal edilen 2 yeni fabrikaya rağmen ÇAYKUR’un kar açıklayacak olması ÇAYKUR’un son 5 yıl içinde izlediği politika ve uyguladığı strateji ve planlamanın ürünü olarak bir yönetim başarısı olarak göze çarpıyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19 Yorum