Çaykur'da 5 Bin İşçi Alımı Nasıl 3500'e Düştü?

Çaykur'da 5 Bin İşçi Alımı Nasıl 3500'e Düştü?
Daha önce 5 bin kişi olarak açıklanan Çaykur'a işçi alımı rakamının 3 bin 500 kişiye düşürülmesine Pazar'dan STK tepkisi!

Çaykur Genel Müdürü’nün polemiğe yol açan Çaykur’a 3 bin 500 işçi alınacağı yönündeki açıklamalarına bir başka tepki daha geldi.

Daha önce Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından 5 bin işçi olarak dile getirilen ve yükleme elemanlarının da dahil edilmesiyle 6-7 bin istihdamın düşünüldüğü açıklamaların aksine, aniden İmdat Sütlüoğlu’nun tek başına çıkıp, “Çaykur’a 3 bin 500 işçi alınacak” şeklinde açıklamalar yapması kafaları karıştırmıştı.

Pazar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Yüksel, daha önce 5 bin kişi olarak açıklanan işçi alımının neden 3 bin 500 olarak düşürüldüğünün açıklanmasını isteyerek, “Zaten bu 3 bin 500 kişinin yarısı da yükleme elemanı olacak. O zaman Çaykur’a alınacak işçi sayısı, 2 bin kişinin de altına iniyor. Bunu biri çıkıp izah etsin” şeklinde tepki gösterdi.Başkan Yüksel yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İşçi alımıyla ilgili benim kanaatim bu sayının az olduğu yönündedir. En az 5 bin olması gerekiyor. 3 bin 500 işçinin yarısının yüklemeye verilecek. Kusura bakmayın. Zaten yüklemeye giden parayı Çaykur veriyordu. Şimdi diyecek ki 3 bin 500 işçi alıyorum. Hayır kardeşim. Sen 3 bin 500 işçi alıyorsun ama yüklemeye kaç adam vereceksin? 5 bin işçi alınacakken 3 bin 500’e çekildi. Bunun da yarısı yüklemeye gidecek. Çaykur zaten yüklemeye 32 trilyon para veriyordu. Çaykur ne yaptı? Bunu kendi bünyesine alıyor. Bu, girecek işçinin sayısını azalttı. Sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak konuşuyorum. Açıklanan 3 bin 500 sayısı çok az. Lütfen bunu biraz daha zorlayıp 5 bine çıkarmak için STK’lar olarak dillendiriyoruz. Sokakta da dillendireceğiz, gelen milletvekillerine de dillendireceğiz, her yerde bu sesi daha da yükselteceğiz. Alınmak istenen işçi sayısı çok az. Kaç senedir işçi alınmıyor Çaykur’a. 3 bin 500 sayısı hiçbir şey değil. 5 bin, 6 bin işçi alınması lazım.”