Çaykur'da Devir Teslim

Çaykur'da Devir Teslim
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 8.5 yıldır sürdürdüğü Çaykur Genel Müdürlüğü görevini İmdat Sütlüoğlu’na devretti.

Çaykur Genel Müdürlüğü’nde geçtiğimiz gün gerçekleştirilmesi planlanan devir teslim töreni hava muhalefeti dolayısıyla uçaklar kalkmayınca bugün gerçekleştirildi. Törende Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 8.5 sürdürdüğü görevini eski Çevre ve Orman Bakanı İmdat Sütlüoğlu’na devretti.

Yüce yaptığı konuşmada, 8.5 yıllık görev süresi içerisinde Çaykur’da yaptığı çalışmaları özetleyerek göreve başladığı 2002 yılı 2010 yılı sonu verilerini açıkladı. Buna göre Çaykur 2002 yılında 552 bin ton yaş çay yaprağı alırken, 2010 yılında 590 bin ton yaş çay yaprağı aldı. 2002 yılında 94 bin ton kuru çay üretilirken, 2010 yılında 106 bin ton kuru çay üretildi. 2002 yılında 307 milyon TL olan ciro 2010 yılında 1 milyar 173 milyon TL’ye yükseldi. Çalışan personel sayısı ise 8.5 yılda 19 bin 598’den 13 bin 142’ye düşürüldü. İSO tarafından belirlenen ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 45. olan Çaykur 2010 yılında 32. oldu.

Yüce, yapılan görev değişikliğini hareket halindeki bir otobüste yapılan şoför değişikliğine benzeterek, “Biz teslim aldığımız gemiyi yara almadan, karaya oturtmadan limana getirmeyi başardık. Uzun yolculuklarda yolcular dinlenmek için uyurlar. Uyandıklarında şoförün değiştiğini görürler. Bu da hareket halindeki otobüste yapılan şoför değişikliğidir. Görevin sevdiğim başarılı olacağına inandığım İmdat Sütlüoğlu kardeşime teslim edilmesi beni ayrıca memnun etmiştir” dedi.

Yüce, ayrıca görev değişikliğini Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan kendisinin talep ettiğini de belirterek Milletvekilli adaylığı için istifa ettikten sonra tekrar geri dönünce aynı heyecan ile çalışamamaktan endişe ettiği için Başbakan’dan bu talepte bulunduğunu dile getirdi.

Görevi devralan eski Çevre ve Orman Bakanı yeni Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise Ekrem Yüce ile hayatlarının bir çok noktada kesiştiğini belirterek bir çok kez halef ve selef olduklarını belirtti. Sütlüoğlu, “İlk kez bir özel çay firmasında birlikte çalıştık. O dönem ben Ardeşen’den kendisi ise Sakarya’dan belediye başkanı adayı olduk. İkimiz de kazanamadık. Bir sonraki seçimde ise ikimizde yeniden aday olduk. Bu kez ben Rize’den kendisi ise Sakarya’da seçimi kazandı. İkimizin de belediye başkanlığı görevi Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın talimatları ile yarıda kaldı. Ben Rize Milletvekili ve Bakan olurken, kendisi Çaykur Genel Müdürü oldu. Biz yine halef ve selef olduk” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sütlüoğlu, Yüce’ye teşekkür plaketi takdim etti. Yüce plaketi bir nişan olarak kabul ettiğini belirterek bugüne kadar aldığı binlerce ödül arasında en değerlisi olduğunu vurguladı.