Çaykur’da Hak Aramak Suç mu?

Çaykur’da Hak Aramak Suç mu?
Çaykur’da isteği dışında atama yapılan ve yerleri değiştirilen Fabrika Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Kısım Müdürleri, Mahkeme yoluyla görevlerine iade edilince, Çaykur Yönetimi, bu kişileri doğu ve güneydoğu illerine gönderdi.

Daha önce sendika mücadelesinde taraf olmakla suçlanan Çaykur Yönetimi ve Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, bu kez Çaykur’daki yöneticilere keyfi tutum takınmakla itham edilirken, Kamusen İl Temsilciliği, bu tepeden inmeci ve keyfi tutuma sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi ve Türk Enerji Sendikası 14 No’lu Kaçkar Şubesi Başkanı Temel Yaşar, Çaykur’da yaşanan son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Çaykur’da isteği dışında atanan ve yerleri değiştirilen Fabrika Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve Kısım Müdürlerinin, en demokratik ve insani hakları olan ‘hak arama’ yolu ile Mahkemelere başvurduklarını ve yapılan uygulamayı durdurarak eski görev yerlerine iade edildiklerini hatırlatan Yaşar, “Ancak, Çaykur yönetimi, hakkını arama erdemliğini gösteren ve sonucunda muvaffak olan bu yöneticilerini her türlü hukuk kurallarının dışına çıkarak, adaleti de çiğneyerek, Makamın da vermiş olduğu gücü haksız bir şekilde kullanarak, tamamen keyfi ve kasti bir uygulama ile; üç ay sureli Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine geçici görevlendirme yetkisini kullanarak sürgüne göndermiştir” dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Enerji Sendikası 14 No’lu Kaçkar Şubesi Başkanı Temel Yaşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Adaletten, insan haklarından, demokrasiden ve hak arama özgürlüğünden bahsedenlerin, yasal yollardan hakkını arayan ve hakkını savunan mesai arkadaşlarına karşı Çaykur yönetiminin bu acımasız ve keyfi uygulamalarının sebebi acaba nedir? Hukuki yollardan hak aramak, artık ÇAYKUR’da suç mu olmuştur?”