Çaykur'da Organik Havza Arttırımı

Çaykur'da Organik Havza Arttırımı
Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 3300 dekarlık organik havzayı 16 bin dekara çıkardıklarını ve çay yaprağında Selülozik yapının arttığını söyledi

Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat SÜTLÜOĞLU, “Göreve başladığım tarihten bu zamana kadar, birçok alanda başlatmış olduğum kapasite, yenileme ve teknolojik ağılıklı çalışmalarımız sadece fabrikalarımıza yönelik değildir. Bir başka çok önem verdiğim çalışmamızda organik çay yatırımlarımızdır.

Çayımızın ve dünya çayının geleceği her geçen yıl önem kazanan organik çayla ilgili yoğunlaştırılmış çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bugün var olan 3300 dekar organik çay havzamıza, 13.500 dekar daha ilave ederek bu dekarı 16 bin dekarın üzerine çıkarmayı gerçekleştirmiş olduk. Bu çalışma tempomuzla inşallah 3 yıl sonra 5–6 bin tonlar seviyesinde organik çay üretebilecek duruma geleceğiz. Organik havzalarımızı ilimizin farklı coğrafyalarında büyütmeye ve genişletmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda halkımız bizlere tam destek vermektedir. Halkımızın bu desteğine teşekkür ediyorum. Organik çayın püf noktası da organik gübredir. Çay çöplerimizden organik gübreyi üretmiş bulunmaktayız. Birçok üniversitemizle çalışarak elde etmiş olduğumuz bu gübremizle ilgili ürün bazında verimlilikte artış veya düşüş seviyelerini takip çalışmalarımız devam etmektedir. Bugün çayımız için en önemli sıkıntı mevcut toprak yapımızın yıllardır kullanılan kimyasal gübre nedeniyle değerlerini kaybetmesidir. Bu da önemli oranda çayımızın kalitesine yansıyan ayrı bir unsurlardandır. Bugün topraklarımızın büyük bölümü kimyasal gübre kullanımından dolayı toprak dengeleri bozulmuştur. Yaş yaprakta selülozik yapı artmıştır. Organik gübre üretimi ile ilgili Sayın Başbakanımıza görüşmelerimiz olup, Sayın Başbakanımız bu çalışmamızda bizlere önemli destek vermişlerdir.”dedi.

Haber:Bayram Ali Kavalcı