ÇAYKUR'dan Üreticiye Budama Oranı Mesajı

ÇAYKUR'dan Üreticiye Budama Oranı Mesajı
ÇAYKUR, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaş çay üreten yaklaşık 200 bin üreticiye SMS göndererek budama oranının 1/7'den 1/10'a düşürüldüğünü bildirdi.

ÇAYKUR, yaş çay üreticilerine ruhsatlı çaylık alanlarda budama oranının 1/10'a düşürüldüğünü ve yerden yüksekliği 20 cm altında olacak şekilde uygulanması gerektiğini bildiren bir SMS gönderdi.

SMS’te, “Ruhsatlı çaylık alanlarda budama uygulaması 1/10 oranında ve yerden yüksekliği 20 cm altında olacak şekilde yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

BUDAMAYI 1/7 ORANINDA YAPANLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaş çay üretimi yapan ve yaş çay sezonunun tamamlanmasının ardından eski oran olan 1/7’ye göre yaş çay budamasında bulunan çay üreticilerinin mağdur edilmeyecekleri ve yapılan çalışma ile budama yaptıkları orana göre ödeme alacakları bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
6 Yorum