ÇAYKUR’un 79 Kişilik Çay Eksperi Alımına 147 Başvuru

ÇAYKUR’un 79 Kişilik Çay Eksperi Alımına 147 Başvuru
ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımları kapsamında alımını gerçekleştireceği 200 çay eksperi kadrosu için boş kalan 79 kontenjana 147 kişi müracaatta bulundu.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki çay fabrikalarındaki eksper ihtiyacını karşılamak amacıyla alımını gerçekleştireceği 200 çay eksperi kadrosundan boş kalan 79 kontenjan için İŞKUR üzerinden ek talep oluşturarak başvuruları aldı.

24- 28 Mayıs tarihleri arasında İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapılan başvurularda Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu şartı arandı.

79 kişilik kontenjan olan ek talebe 147 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

İŞKUR’un başvuruda bulunan adayların bilgilerini ÇAYKUR’a gönderdikten sonra ÇAYKUR tarafından başvuru sahiplerinin Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşletme Teknolojisi bölümü mezunu şartını sağlayıp sağlamadıkları kontrol edilecek. Şartları sağlayan adaylar ise ÇAYKUR tarafından belirlenecek şekilde yazılı veya sözlü sınava ya da her iki usule göre sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlar bu sezon iş başı yapma hakkı kazanacak.