Çaykur’un Çay Eksperliğine Kaç Kişi Başvurdu?

Çaykur’un Çay Eksperliğine Kaç Kişi Başvurdu?
Çaykur’un mevsimlik işçi kategorisinde çalıştırmak üzere KPSS şartı ile alacağı 200 çay eksperi işçi alımına 16 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Çaykur, 5 Şubat 2016 tarihinde İşkur aracılığıyla Meslek Yüksek Okullarının Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümünden mezun, 200 kişilik Önlisans düzeyinde Çay Eksperi mesleğinde geçici işçi alımı için iş başvuruları almaya başlamıştı. Bu gece 00.00 saati itibariyle başvurular sona erdi.

 

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerini kapsayan başvurularda 16 kişinin iş başvurusunda bulunduğu 184 kadronun ise boş kaldığı öğrenildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

BİRKAÇ GÜN SONRA ÜLKE GENELİ İÇİN KPSS ŞARTLI BAŞVURULAR BAŞLAYACAK

184 kadronun boş kalması nedeniyle Çaykur, önümüzdeki günlerde ülke genelinde iş ilanına çıkacak. KPSS şartı ile ülke genelinde çıkılacak iş ilanı yine 10 gün ile sınırlı olacak. 10 günlük başvurular sonrasında ülke genelinde çıkılacak iş ilanında 5-10 kişinin başvuruda bulunması beklenirken, 184 kişilik kadronun dolmayacağı öngörülüyor.

ÜLKE GENELİ KPSS ŞARTLI BAŞVURULARIN ARDINDAN KPSS ŞARTI KALKACAK

Ülke genelinde KPSS ile yapılacak alımların ardından Çaykur, önümüzdeki ay yeniden İşkur aracılığıyla çay eksperi alımına çıkacak. KPSS şartı olmadan Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ikametgahları geçerli olmak üzere yapılacak alımlar bölgesel bazda olacağından bu illerin ikametgahında bulunan çay eksperi mezunlarının her hangi bir ile ikametgahlarını aldırmasının gerekmediği bilgisine ulaşıldı.