Cemil Çolak: Bekaroğlu’na Saldırmak İnsafsızlıktır

Cemil Çolak: Bekaroğlu’na Saldırmak İnsafsızlıktır
SP GİK Üyesi Cemil Çolak, MHP Rize İl Başkanına sert göndermede bulunarak Bekaroğlu'na saldıranların yalancı ve müfteri olduklarını kaydedip onları muhatap almayacaklarını söyledi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Cemil Çolak, Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’na saldıranların yalancı ve müfteri olduklarını kaydedip onları muhatap almayacaklarını söyledi.

Saadet Partisi GİK Üyesi Cemil Çolak, son günlerde MHP Rize İl Başkanı O.Cem Kazmaz’ın Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu hakkındaki söylemlerini isim vermeden sert bir dille eleştirdi. Çolak, “İnsan hakları savunucusu ve marka olmuş bir insana saldırmak, iftiralar atmak, karalamak ayıptır, insafsızlıktır. Bu yapılanlar, sadece Hocamız Bekaroğlu’na değil, tüm Rize’ye hakarettir. Biz Rize’de barış ve huzur içinde ve şenlik havasında bir seçim yapılması için elimizden geleni yapacağız. O nedenle bu yalancı ve müfterileri muhatap almayacağız." dedi.

NEREDE İNSAN HAKLARI VARSA BEKAROĞLU ORADADIR

Çolak açıklamasında “Hocamız Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun belediye başkan adayı olması ile birlikte bir siyasi partinin il başkanı Rize’deki barış ve dostluk ortamını bozacak şekilde açıklamalar yapmakta, Hocamız hakkında tezviratlarda bulunmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu herkes, tüm Türkiye ve özellikle Rize tanımaktadır. Kendisi insan hakları savunucusudur, hayatını insana ve haklarına adamış bir bilim insanı ve aydındır. Hocamız, mazlumun kimliğine bakmadan yanında olmuş, yine zalimin kimliğine bakmadan karşısında durmuştur. Bekaroğlu nerede bir insan hakları ihlali olmuşsa oraya koşmuştur. Onu her yerde hak ihlaline uğrayan mazlumların yanında gördük. Zaten onu kendisi ile övündüğümüz bir değer yapan en önemli özelliği de budur.” şeklinde konuştu.

BEKAROĞLU BİR DEĞERDİR BÖYLE BİR DEĞERE İFTİRA ATMAK AYIPTIR, İNSAFSIZLIKTIR

Bekaroğlu’nun, bir barış insanı olduğunu kaydeden Çolak; Bekaroğlu’nun sadece Türkiye’de iç barışın tesis edilmesi için değil, bölgenin barışı için de gayret göstermekte olduğunu ifade ederek, “Türkiyeli aydınları toplayarak barış için, kardeşlik ve birliğin tesisi için Tahra’dan Şam’a, Beyrut’tan Kahire’ye, Bakü’den Erivan’a yolculuklar yapan, Doğu Konferansı adlı uluslararası barış inisiyatifini kuran odur. Böylesine bir değere saldırmak, iftiralar atmak, karalamak ayıptır, insafsızlıktır. Bu yapılanlar, sadece Hocamız Bekaroğlu’na değil, tüm Rize’ye hakarettir.

BEKAROĞLU’NA SALDIRARAK İSİM YAPMAK İSTEYENLER YANLIŞ YAPIYOR

Mehmet Bekaroğlu, bu özellikleri ve tertemiz siyasi geçmişi ile “marka” olmuş bir isimdir. Şimdi bu isim Rize’de belediye başkan adayı olmuştur; bu, hepimiz ve Rize için bir kazanımdır. Bekaroğlu’na saldırarak isim yapmak isteyenler yanlış yapıyor. Bu yanlış yapanları Rize halkına havale ediyoruz.” diye konuştu.

MHP’YE SERT GÖNDERME: YALANCI VE MÜFTERİLERİ MUHAHAP ALMAYACAĞIZ

Kan, düşmanlık, ayrımcılık, yalan ve iftira üzerine siyaset döneminin geçmişte kaldığını sözlerine ekleyen Saadet Partisi GİK Üyesi Cemil Çolak, “Ülkemizin barışa, sükûnete, huzura ihtiyacı vardır. Biz Rize’de barış ve huzur içinde ve şenlik havasında bir seçim yapılması için elimizden geleni yapacağız. O nedenle bu yalancı ve müfterileri muhatap almayacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.