Çete operasyonunda 8 gözaltı

Çete operasyonunda 8 gözaltı
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken...

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken, operasyon sonucu 2005 yılında yaşanan 2 ayrı cinayet olayının da azmettiricisi yakalandı.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, 3 Ağustos 2005 tarihinde merkez Yeşilyurt Restoran’da S.D. ile A.B. isimli şahıslar arasında çıkan münakaşa sırasında T.A. tarafından A.B.’nin öldürüldüğü, olaydan bir gün sonra ise 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Gurur ve Düztepe Sokak üzerinde bu kez ilk olayda adı geçen S.D. isimli şahsın kardeşi olan A.D.’nin silah ile vurulmak suretiyle öldürüldüğü hatırlatıldı.

Her iki olayın şüphelilerinin olaylardan sonra yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtilen açıklamada, “2005 yılında meydana gelen her iki cinayetin birbiri ile bağlantılı olduğu belirlenirken, olayla ilgili olarak dün Trabzon il merkezi, Tonya ve Maçka ilçeleri ile İstanbul’da eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde, olayın azmettiricisi ve örgüt liderleri olan E.B., M.A.B. ile olayda ikinci tetikçi olan B.Ö. isimli şahıs ile birlikte bu şahıslara yardım ve yataklık yapan, E.A., E.A.A., S.E., C.K. ve kamu görevlisi olan C.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalar neticesinde, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet şarjör, 53 adet MKE imali fişek, 181 gr kubar esrar maddesi, makbuz ve dekontlar, 7 sayfa üzerinde telefon numaraları, 6 adet CD, 1 adet ajanda, 15 adet tapu senedi, 2 adet senet ve çeşitli evraklar ele geçirildi” bilgisi verildi.

Açıklamada, soruşturma süreci içerisinde, tefecilik yaptıkları ve birçok şahsı bu şekilde mağdur ettikleri tespit edilen örgüt lider ve yöneticilerinin tanıklar ve müşteki şahıslar üzerinde etki oluşturmak suretiyle susturuldukları, bu maksatla tehdit edildikleri, şahısların Cumhuriyet Savcısı huzurunda dahi ifade vermekten çekindikleri ve bildiklerini anlatamadıkları, tutuklu sanığın cezaevinde darp ettirildiği tespit edildiği vurgulandı.

Bütün bu olumsuz şartlarda dahi soruşturmanın gizlilik içerisinde yürütülerek tüm maddi delillerin toplandığı ifade edilirken, konu ile ilgili olarak soruşturma sürecinin devam ettiği ve 8 şüpheli şahsın gözaltında tutuldukları bildirildi.