Çevik; Bütünüyle çöktük

Çevik; Bütünüyle çöktük
Deplasmanda oynadığı maçta Gaziantep Büyük Şehir Belediyespor’a farklı mağlup olarak ligdeki ilk yenilgisini alan Ç.Rizespor’da büyük üzüntü yaşanıyor.

Yeşil-mavili takımın teknik direktörü Oktay Çevik, Rizespor’un yenilmez bir takım olmadığına dikkat çekerek antrenörlük hayatında ilk kez karşılaştığı tüm takımın bütünüyle çöktüğü bir maça şahit olduğunu söyledi. Farklı yenilginin normal olmadığını belirten Çevik, “Bu normal bir mağlubiyet değil. Oynarsın, atamazsın atarlar. Rakip kaleye bir kez gidemedik. Gaziantep Belediye maçını 14 kişiyle bitirdik bu 14 kişinin bir tanesi yürüyecek halde değildi. Buda bize bir sıkıntının olduğunu gösterdi” dedi.

Nedenleri Bulacağız
Maçı oynadıkları yerin stat değil adeta bir antrenman sahası olduğuna dikkat çeken Oktay Çevik, “Böylesine bir sahada maç yapmak kolay değil. Etrafı tel örgülerle çevrili bir idman sahası. Ben hiçbir bahanenin arkasına sığınmıyorum. Ben normal bir mağlubiyete çok üzülürüm ama bu garip bir yenilgi oldu. Bundan bir hayır çıkacak çünkü takım olarak tümüyle kötü olduğumuz için sebep başka bir sebeptir. Bunun nedenlerini de bulup konuşacağız. Kalecimiz Yavuz’un sakatlanması, Riberio’nun bileğine gelen darbe ile devre arasında çıkması. Mithat’ın geçen hafta içinde ayağındaki şişten dolayı oynamaması. Tüm bunlar alışılmış düzenimizi bozdu” dedi.

Kadroda Bir Oyuncu Değişikliği
Lig’in başından itibaren başarılı olan kadrodan sadece bir oyuncu değiştirdiklerine dikkat çeken Oktay Çevik, “Dolayısıyla sıkıntı değişmeden değil tüm takımın tamamen amatör bir takım görüntüsünde olması beni endişelendirdi. Son haftalarda düşüş içindeyiz. İdeal bir kadro oluşturmak için belli bir 11 üstünde ısrarcı olduk. Çünkü her yerden gelen oyunculardan oluşan bir takımız. Takım ruhunu yaratabilmek için bir takım üstünde ısrarcı olmamız gerekiyordu. Ancak bundan böyle ufak tefek rotasyonlar yapacağız. Aşırı yorgun olan futbolcularımı dinlendireceğim. Kendi küllerimizden tekrar doğacağız. Büyük bir sıkıntımız ve moral bozukluğumuz yok. Sadece tüm hatlarımızla çok kötü oynamamız endişe verici” diye konuştu.