CHP Rize İl Başkanı Deniz: Çay Üreticilerinin Promosyon Almaları Sağlanmalıdır

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Çay Üreticilerinin Promosyon Almaları Sağlanmalıdır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay üreticilerinin milyarlarca parasını işleten bankaların çay üreticisine promosyon vermemesinin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yaş çay üreticilerine yapılan ödemelere ilişkin bankaların yıllardır çay üreticisine promosyon vermeyişine tepki göstererek üreticilere promosyonun bir hak olduğunu kaydetti.

Aylık maaş ödemesinin yapıldığı bankaların müşterilerine promosyon ödemesinde bulunmasına rağmen kayıtlı 203 bin 381 yaş çay üreticisinin yıllardır yaş çay ödemelerini tahsil ettiği bankalardan promosyon alamamasının kabul edilemez olduğunu kaydeden İl Başkanı Deniz, “203 bin 381 kayıtlı çay üreticisinin milyarlarca lira parası her yıl bankaların hesaplarında yer alıp işlem görmekte fakat buna rağmen çay üreticileri bundan yararlanamamakta, yararlandırılmamaktadır. Promosyonların havada uçuştuğu bir dönemde bankaların çay üreticilerine promosyon vermemelerini anlamak ve bunu kabul etmek mümkün değildir. Bankaların yüzde 500 kar ettiği bir dönemde, kur garantili adına parası olana vatandaşın cebinden milyarların akıtıldığı bir dönemde çay çiftçisinin promosyon almaması kabul edilemez. Promosyon çay üreticileri için bir haktır. Bankaların bu hakkı ödemesi gerekmektedir. Bu arada ÇAYKUR ve özel sektör fabrikaları çay üreticilerinin alacakları için yatırmış oldukları paralardan promosyon alıp almadıklarını açıklamalıdırlar. Bu konuda bir an önce çalışmalara başlanılmalı ve bu haksız durum düzeltilerek çay çiftçisine promosyon verilmelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
17 Yorum