CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Ardal: 8 Mart Tarihteki En Önemli Kadın Hakları Ayaklanmasıdır

CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Ardal: 8 Mart Tarihteki En Önemli Kadın Hakları Ayaklanmasıdır
CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihteki en önemli kadın hakları ayaklanması olduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ardal, mesajında, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tarihteki en önemli kadın hakları ayaklanmasıdır. Bu ayaklanma tüm toplumda kadının yaşadığı maddi manevi eşitliksizliği anlatmaktadır. Tarihte en uzun süren kadın grevi olması da önemlidir. Grevdeki kadın işçiler barikatlarla engellenmiş ve çıkan yangında 129 kadın işçi ölmüştür. Global dünyada kapitalizmin empoze edilmesiyle maalesef ki dünya kadınlar günü anma gününden çıkmış ve kutlanır hale gelmiştir. Oysaki ölen emekçi kadınlarımızı anma günüdür. Bu bağlamda kadınlarımız hep birlikte bilinçlenmeli ve kızlarımızın yüzünü aydınlık günlere çevirebilmeleri için çalışmalıyız. Mutlak kız çocuklarının eğitimine önem vermeliyiz. Güçlü kadınlar yetiştirip düzene hayır diyebilmeliyiz.

Daha dün sokak ortasında, çocuğunun gözü önünde, hunharca darp edilen kadının sesi olup adaletin ve hukukun işlemesi için elimizden geleni yapmalıyız.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü tüm emekçi kadınlarımızla birlikte anarken; kadına şiddetin olmadığı yarınlara birlikte yürümek için el eleyiz.

Kadınların hakkı olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.