CHP Rize İl ve İlçe Teşkilatları Kenan Bıyık'a karşı mı? Kenan Bıyık O Soruyu Cevaplandırdı

CHP Rize İl ve İlçe Teşkilatları Kenan Bıyık'a karşı mı? Kenan Bıyık O Soruyu Cevaplandırdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Kenan Bıyık’a CHP Rize Teşkilatının kendisine karşı olup olmadığı ve kendisini destekleyip desteklemediği soruldu. Bıyık’ın soruya verdiği cevap şöyle:

Eğitimci Kenan Bıyık, CHP Rize İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler için CHP’den Rize Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Bıyık, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Daha önce CHP’den aday adaylığı süreci yaşamadığı ve 2 kez aday olduğu hatırlatmasında bulunularak bu dönem CHP önceki İl Başkanı Saltuk Deniz’in de aday adayı olması dolayısıyla ilk kez aday adaylığı süreci yaşayacağından CHP Rize ve ilçe teşkilatlarının kendisini destekleyip desteklemediği ve kendisine karşı olup olmadığı sorulan Bıyık, parti içi rekabetin olabileceğini ve kendisinin de bunları daha önce yaşamış olduğuna vurgu yaparak, “Bu partiye İl Başkanımız Saltuk Deniz’in büyük emeği vardır. Her yöneticinin büyük emeği vardır. Yanımda İl Başkan Yardımcısı, gecesini gündüzüne katan Mustafa Erbaş abim vardır. Bir il başkanı olarak veya ilçe başkanı olarak veya yönetim kurulunda olan arkadaşım doğal olan bir şey vardır adaylık hakkı vardır. Siyaset böyle bir şeydir. Ben daha önce aday adayı olmadım doğru. Hemen istifalarımı yaptım, geldim. Özel olarak çağrılmıştım. Bugün burada keşke 10 tane aday adayı olsa, keşke 20 tane aday adayı olsa. Bunu söylerken samimiyetimle söylüyorum. Aday adaylarının çokluğu partimizin zenginliğidir. İsterim kadınlarımızdan aday adayı olsun isterim. Samimi söylüyorum. İl başkanı doğru olarak istifa etmiştir. Ben aday adayıyım demiştir. Bu camia altında olsun, ilçelerde olsun çok doğaldır ki onunla beraber hareket etmek zorundadır. Siyasetin etik olan yapısı budur. İnanıyorum ki ben aday olduğumda o ilçe başkanlarım tümüyle Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı çatısı altında sokaklarda bir oy için mücadele edecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
34 Yorum