CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Deniz: “Tek Bir Suçlu Yok, Suç Ortaklığı Var”

CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Deniz: “Tek Bir Suçlu Yok, Suç Ortaklığı Var”
CHP Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ağır tabloda kentlerin inşasında gerekli liyakate sahip olmayan idarecilerin inşaat malzemesinden kaçan müteahhitleri günah keçisi ilan etttiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde sadece müteahhitlerin suçu bulunmadığına vurgu yaparak, “kentlerin inşasında gerekli liyakate sahip olmayan idareciler, inşaat malzemesinden kaçan müteahhitleri günah keçisi ilan etmiş durumda. Burada tek bir suçlu yoktur suç kardeşliği vardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz, beraberinde partisinin Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, geçtiğimiz günlerde olağan genel kurullarını gerçekleştiren Rize Ziraat Odası, Rize Muhtarlar Derneği ve İyi Parti Rize İl Başkanlığına ziyarette bulunarak, başkanlıklara seçilen Bünyamin Arslan, Gökmen Genç ve Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu’nu tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

Ziyaretlerle ilgili İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan ile yapılan görüşmede bölgenin temel geçim kaynağı olan çay tarımı hakkında değerlendirmeler yapıldığı kaydedildi.

Ziyaretlerde Rize Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz ile İl Başkanı Tahsin Kanbur’un değerlendirmelerine yer verilen açıklamada, Milletvekili Aday Adayı Saltuk Deniz’in kamu kurumlarındaki çalışanların ve yöneticilerin liyakatli olması gerektiğini, toplumun ancak bu şekilde güvenli ve üretken olabileceğini belirttiği ifade edilerek, Deniz’in “Yaşadığımız deprem sonrası gördüğümüz gibi kentlerin inşasında gerekli liyakate sahip olmayan idareciler, inşaat malzemesinden kaçan müteahhitleri günah keçisi ilan etmiş durumda. Burada tek bir suçlu yoktur, suç kardeşliği vardır ve bu kardeşliğin en büyük özelliği de işinin ehli olmayan insanların yetki sahibi olmasıdır. Bugün bu tablo bizim hem ekonomik olarak kalkınmamız hem özgürlükler ve adalet anlayışının yerleşmesi hem de can ve mal güvenliğimiz için liyakatin ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kere daha göstermiştir.” şeklindeki değerlendirmelerine yer verildi.

Açıklamada, İl Başkanı Tahsin Kanbur’un, “Yaşadığımız bu asrın felaketi niteliğindeki depremin bıraktığı yıkımın toplumun tüm kesimini yardımlaşma ve yaralarımızı beraber sarma adına derin bir özveri ve dayanışmaya getirdiğini gördük. Genci yaşlısı her yaştan insan elinden ne geliyorsa depremin ilk gününden itibaren yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Tabi ki böyle bir felaketi yaşamamak en güzel durum olurdu ancak böylesine bir durumda toplumumuzun kendi başına inisiyatif alarak elini taşın altına koyması, bu zor günlerde dayanışma bilincini gösterdiğini görmek Kuvay-i Milliye kültürünün hala hayatta olduğunu gösteren bir görüntü olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

cumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-ziyaretlerde-3.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-ziyaretlerde-2.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-ziyaretlerde-1.jpgcumhuriyet-halk-partisi-chp-rize-milletvekili-aday-adayi-saltuk-deniz-ziyaretlerde-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
21 Yorum