CHP Rize'de 90. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

CHP Rize'de 90. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Rize'de tören düzenlendi.

CHP Ardeşen İlçe Başkanlığı, CHP'nin 90. kuruluş yıldönümünü düzenlemiş olduğu törenle kutladı.

İlçe Başkanı R.Kemal Ural ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Ayata tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyarak başlayan kutlama töreni öncesi ilçe binasında toplanan partililer kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk Anıtına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Kutlama törenine CHP Ardeşen İlçe Başkanı R.Kemal Ural, CHP Ardeşen İlçe Yönetim Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Ocaklı, Eski İlçe Başkanlarından  İmdat Mertoğlu, Cemal Ali Atabey ve partililer katıldı.

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-4.jpg

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-3.jpg

Atatürk anıtına çelenk konulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan programda CHP Ardeşen İlçe Başkanı R.Kemal Ural "Değerli arkadaşlar, partimizin 90. Kurluş yıldönümünde kurucu liderimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda ona minnet duygularımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Partimiz sayesinde ülkemiz, cumhuriyet yönetimi ile hukukun üstünlüğüne dayanan laik bir devlet modeline kavuşmuştur. Zaman zaman bu modele karşı direnç gösteren gerici unsurlar, ülkenin birçok yöresinde isyanlara teşebbüs etmişlerse de başarı elde edememişlerdir. Ancak bu unsurlar, ulu önderimizin vefatı sonrasında değişik yöntemlerle karşı devrim hareketlerini sinsice sürdürmüş ve din üzerinden siyaset üreterek halkımızın hassasiyetlerini kullanmışlardır. Maalesef günümüzde bu siyaset yöntemine, mezhepler ve etnik kimlikler de katılarak ülkemiz tehlikeli bir ayrışma ve kutuplaşmanın eşiğine gelmiştir. Giderek bu siyaset, dış politikamıza da yansıtılmış ve dost olduğumuz yakın komşularımızla kavgalı bir ilişki sarmalına çevrilmiştir. Oysa kurucu genel başkanımız ulu önder M. Kemal Atatük, dış siyaset politikasını “Yurtta sulh cihanda sulh” ilkesine oturtarak kimsenin iç işlerine karışmayan ama kimsenin de iç işlerimize karışmasına asla müsaade etmeyen ilkeli ve saygın bir diplomasi geleneğini yerleştirmişti.” diye konuştu.

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-2.jpg

Cumhuriyet Halk partisi olarak onun ilke ve öğretileri ile halkımıza hizmet etme kararlılığını sürdürmeye and içtiklerini kaydeden Ural, konuşmasını şöyle tamamladı: Düşünce ve ifade özgürlüğünün hakim olduğu , insan hak ve hürriyetine saygı duyulduğu, adalet duygusunu zedelemeyen hukuk sisteminin yerleşik olacağı laik ve demokratik Cumhuriyet yönetimini ile dünyaca saygı duyulan çağdaş bir Türkiye’nin yaratılması için el ele vereceğimize olan inancımı ifade ediyor, saygılar sunuyorum.

Tören programı konuşmaların ardından sona erdi.

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-1.jpg

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-5.jpg

chpnin-90.kurulus-yildonumu-ardesende-kutlandi-6.jpg