CHP'den Rize'de "Çözüm Süreci ve CHP" Konferansı

CHP'den Rize'de "Çözüm Süreci ve CHP" Konferansı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardeşen İlçe Başkanlığı “Aydınlanma Konferansları” adıyla başlatmış olduğu konferanslar dizisinin 2.’sini düzenliyor.

CHP Ardeşen İlçe Başkanı Kemal Ural, yaptığı açıklamada, “Düzenleyeceğimiz konferans çözüm sürecine olan yaklaşımımızı ortaya koyacaktır.” dedi.

Aydınlanma konferanslarımızın 2.’sini “Çözüm Süreci ve CHP” başlığı altında 20 Mayıs 2013 Pazartesi saat 14.00’te Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in katılımıyla gerçekleştireceklerini ifade eden CHP Ardeşen İlçe Başkanı Kemal Ural, “Konferansımızın konusu ülkemizin içinde yaşadığı süreçle ilgili olarak genel bir değerlendirme yapmak ve partimizin süreç içinde konumuyla ilgili olarak hemşerilerimizi bilgilendirmektir.” diye konuştu.

Ural açıklamasını şöyle sürdürdü: Ayrıca Başbakan tarafından atanmış olan “Akil İnsanlar Heyeti”nin de 20 Mayıs veya 21 Mayıs tarihlerinde bölgemize geleceğini duyduk..Bu nedenle bizim 20 Mayıs tarihinde düzenleyeceğimiz konferans, konu ile ilgili olarak yaklaşım biçimimizi ortaya koymuş olmamızı sağlamış olacaktır. Tüm halkımızı konferansımıza bekliyoruz.

RİZE’DE TARİHSEL RASTLANTI

Anayasa tartışmaları sürecinde yapmış olduğu açıklamalarla kamuoyunun gündeminde olan ve konu ile görüşleri bilinen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in aynı anda Rize’nin Ardeşen İlçesinde Çözüm Süreci ile düzenlenecek olan konferansa katılacak olması Akil İnsanlar Heyeti’nin de bölgemizde bulunacak olmasından dolayı tarihsel bir rastlantı olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan Aydınlanma Konferanslarının 1.’si 24 Ocak 1993 tarihinden öldürülen Uğur Mumcu anısına 26 Ocak 2013 tarihinde Prof. Dr. Necdet Basa’nın katılımıyla düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor?” başlığı altında yapılmıştı.