CHP'li Akkaya: Tayyip Erdoğan TRT’yi Babasının Çiftliği Gibi Kullanıyor

CHP'li Akkaya: Tayyip Erdoğan TRT’yi Babasının Çiftliği Gibi Kullanıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, “Tayyip Erdoğan TRT’yi babasının çiftliği gibi kullanıyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve 5 Milletvekilinden oluşan CHP heyeti Erdoğan’ın memleketi Rize’ye çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Karadeniz Bölgesinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya CHP Rize İl Başkanlığında yaptığı konuşmada, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, şaibesi olmayan, partiler üstü, Türkiye’nin halkoyu ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için Akkaya’nın yanı sıra,  Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın ve İstanbul Milletvekili Melda Onur, Rize ve Gümüşhane’de çalışma yaptılar.

chp-genel-baskan-yardimcisi-yakup-akkaya-rizede.jpg

Rize İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Yakup Akkaya, “TRT’yi babasının çiftliği gibi kullanan bir Cumhurbaşkanı adayı var karşımızda. Türkiye’deki hukuksuzluğu öteleyerek sıkıntılarımızı öteleyemeyiz. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu CHP’nin değil, büyük bir uzlaşının adayıdır. Partiler üstüdür, şaibesi yoktur, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan, toplumun arzu ettiği bir Cumhurbaşkanı adayıdır. Sayın İhsanoğlu, Türkiye’nin halkoylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olacaktır” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya Başkanlığındaki heyet Rize’de Tekgıda-İş Sendikası, Emekliler Derneği, Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odasını ziyaret ederek; Odaların ve Derneklerin Rize İli ile ilgili yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldılar. Akkaya yaptığı konuşmada; tüm bu sorunların aşılması için örgütlü olarak birlikte mücadelenin önemine değinerek; tüm derneklerin, odaların ve sendikaların söz sahibi olabilmesi için; demokrasinin gelişebilmesi için Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’na destek verilmesi gerektiğini belirtti.

chp-genel-baskan-yardimcisi-yakup-akkaya-rizede-4.20140720151511.jpg

chp-genel-baskan-yardimcisi-yakup-akkaya-rizede-1.jpg

Heyet daha sonra Gümüşhane’ye geçerek burada da çeşitli sivil toplum örgütleri ile iftarda bir araya geldiler. İftarda CHP Heyeti Özgür bir Türkiye için Ekmeleddin İhsanoglu'na oy verilmesinin yansıra ildeki diğer vatandaşların da sandığa gitmesi için çalışılması gerektiğini ifade ettiler. İftar sonrası Gümüşhane parklarında vatandaşlar ile sohbet eden Akkaya ve CHP Heyeti burada da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile ilgili halkın nabzını tuttu.

chp-genel-baskan-yardimcisi-yakup-akkaya-rizede--2.jpg

chp-genel-baskan-yardimcisi-yakup-akkaya-iftarda.jpg