CHP'nin Milletvekili Adayları Rize'yi kRİZE Sokuyor!

CHP'nin Milletvekili Adayları Rize'yi kRİZE Sokuyor!
CHP Rize’de son iki seçimde iki başkan görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Milletvekilliği aday listesinde yaşanan kriz sonrası başkan olan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, milletvekilliği aday listesinin krize dönmesi sonucu 6 ay başkan kalabildi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın görevden alınmasının ardından CHP Rize İl Başkanlığına atanan Mesut Rakıcı’nın CHP İl Başkanlığı kısa sürdü.

CHP RİZE'DE KRİZLE GELDİ 6 AYLIK BAŞKAN OLARAK KRİZLE GİDİYOR

Rize'de, 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adayı belirleme sürecinde ters düştüğü CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile ilgili sosyal medyada 'tetikçi' ifadesini kullandığı ileri sürülen CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın 2015 Mart ayı içerisinde parti genel merkezi tarafından görevden alınması üzerine CHP Rize İl Başkanlığına atanan Mesut Rakıcı, milletvekili adaylarının açıklanmasıyla görevinden istifa etti.

SEÇİM OLUNCA CHP RİZE'DE kRİZE GİRİYOR !

Gün içerisinde Kenan Bıyık'ın milletvekilliği aday listesinde yer almamasına tepki olarak istifa haberini duyurduğumuz Rakıcı’nın 2 gün içinde gerekli açıklamayı yapacağını belirtmiş, bir sonraki haberde ise CHP’den 7 Haziran seçimlerinde Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı olan ve 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmediğinden CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı’nın istifa etmesine neden olan Kenan Bıyık da istifa haberini doğrulamış ve başkan ile yönetim kurulu üyelerinin istifalarını parti menfaatleri gereğince doğru bulmadığını açıklamıştı.

Rize’de şimdi gözler CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı’nın 2 gün sonra yapacağı resmi açıklamaya çevrildi. Rakıcı, geri adım atmaz ve istifa ettiğini açıklarsa CHP’deki başkanlık görevi 6 ay ile sonlanmış olacak. Rakıcı, istifasını açıklarsa İl Yönetim Kurulundan çok sayıda yöneticinin de istifa etmesi bekleniyor.