Çoban Ateşi Öncüsü Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu Rize'de

Çoban Ateşi Öncüsü Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu Rize'de
Çoban Ateşi Hareketinin öncüsü Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Çoban Ateşi hareketinin amaçlarını anlatmak üzere Rize’ye geldi. Eski Bakan Serdaroğlu, Rize’deki ziyaretleri kapsamında olay53 haber portalımıza da ziyarette bulundu.

19. 20. ve 21. Dönem İzmir Milletvekilliği ile Sağlık ve Devlet Bakanlıkları yapan Rıfat Serdaroğlu, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in fikirlerini yaşatmak için dostlarıyla oluşturduğu Çoban Ateşi Hareketini anlatmak üzere Rize’ye geldi. Rize’de bazı STK’lara ziyaretlerde bulunan Eski Bakan Serdaroğlu, olay53 haber portalımızla Rize Olay Gazetemizi de ziyaret etti. Burada Karadeniz Ofset Matbaası ve Medya Yayıncılığı Sahibi Mustafa Köroğlu ile olay53 Genel Yayın Yönetmeni Ali Köroğlu ve Yayın Koordinatörü İbrahim Köroğlu ile bir müddet sohbet eden Eski Bakan Serdaroğlu’na Çoban Ateşi Hareketinin Rize’deki öncüleri Eyüp Demir ve Esat Kalça da eşlik etti.

rifat-serdaroglu-rizede-1.jpg

İlk çoban ateşini Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Adana’da yaktıklarını ifade eden Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Serdaroğlu, Çoban Ateşi’nin Kazım Karabekir Paşa hatıratında “Mondros Antlaşmasından sonra havadan tüm Anadolu’yu izlemek mümkün olsaydı, tüm vatan sathında ufak-ufak fakat sürekli yanan ‘Çoban Ateşleri’ görürdünüz” ifadeleriyle yer aldığını kaydederek, “Kurtuluş Savaşına Mustafa Kemal’in emrinde girmeye karar veren Türk Milleti, on binlerce çoban ateşini birden yakmıştı. Geceleri Anadolu ışıl ışıldı! Çoban Ateşleri birleşti, alev topu oldu, yıldırım oldu, dünyanın en güçlü ordularına sahip emperyalist devletleri ve onların maşalarını yaktı, kavurdu. Büyük Atatürk ve silah arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk Milleti ile birlikte kurdular. 17 yıllık AKP iktidarı sonunda Türkiye, aynen 1919 şartlarına döndürüldü. Binlerce yıllık öz tohumlarımızı İsrail ile bozdular, toprağımızı zehirlediler. Derelerimizi, aç gözlü yandaşlara peşkeş çektiler, kuruttular. Cumhuriyet’in tüm eserlerini üç otuz paraya satıp peşkeş çektiler. Kendi vatanımızda, Suriyeli kaçkınlar birinci sınıf, bizler ikinci sınıf vatandaş olduk. Her gün yalan dinledik, her gün soyulduk, değerlerimizden koparıldık.” dedi.

rifat-serdaroglu-rizede-3.jpg

Eski Bakan Serdaroğlu, Çoban Ateşi hareketini anlatmak üzere Trabzon ve Rize’de bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu kaydederek, “Nasıl 1919’da, rahmetli Atatürk Kuvayi Milliye’yi fikir ettiyse, biz de buna benzer bir Kuvayi Milliye hareketi başlattık. Adana toplantısı, bizim ‘Sivas Kongremiz’ oldu. Bu çoban ateşi, öncelikle Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmak için planlanan BOP Eşbaşkanlarını ve emperyalizmin yerli uşaklarını yakacaktır. Daha sonra ‘İndirilmiş Kur’an’a’ değil ‘Uydurulmuş Kur’an’a’ göre hareket edip, Türk Milletini soyan, yanmaz kefen-uçan nalın satan seccade şeytanlarını yakacaktır. Ülkede üretimi durma noktasına getiren, tarımı saman ithal eder hale düşürüp Türk Çiftçisini icralık yapanlar da bu ateşten nasiplerini alacaklardır. Bu hareketin sahibi sadece Türk Milletidir. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu amaçla yol arkadaşlarımızla Rize ve Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulunarak hareketimizi tanıtıyoruz. Çoban Ateşlerinin, siyasi bir yapıya dönüştürülüp, dönüştürülmeyeceğine yine Türk Milleti karar verecek.” diye konuştu.

Serdaroğlu, Rize’de STK ziyaretleri kapsamında Tek Gıda İş Sendikası Rize Şubesi ile Türkiye Emekliler Derneği Rize Şubesi ve Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığına ziyarette bulunduklarını belirtti.

rifat-serdaroglu-rizede-2.jpgrifat-serdaroglu-rizede-4.jpg