Çölaşan'ın "Kur'an Kursu" rahatsızlığı

Çölaşan'ın "Kur'an Kursu" rahatsızlığı
Yaz Kur'an kurslarını hedef alan Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, yaz tatilinde çocukların mahalle ve imam baskısıyla Kur'an kurslarına gönderildiğini iddia etti.

Her defasında hükümeti ve değerleri hedef alan yazılarıyla boy gösteren Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, bu kez de din ve Kur'an kursu rahatsızlığını anlatan yazısıyla köşesinden çıkış yaptı. 

Hükümeti 'eğitim sistemi' üzerinden eleştiren Çölaşan, sözlerini yaz aylarında kendi istekleriyle Kur'an kurslarına giden çocukları sanki zorla ve baskıyla gönderiliyormuş gibi anlatarak sürdürdü.

"Eğitimin hem milliliği kalmadı, hem de siyasete alet edildi" diyen Çölaşan, "Okullar yaz tatiline girince minikçocuklar mahalle ve imam baskısıyla doğrudan Kuran kurslarına sevk ediliyor. Kursların bir bölümü okullarda açılıyor" diye yazarak çarpıtma yazılarından bir tanesine daha imza atmış oldu.

"Küçük kız çocuklarını örtmeye kalkışıyorlar" diyecek kadar akla ziyan cümleler kuran Çölaşan Kur'an kurslarında düzenlenen etkinlikleri de şu sözlerle başka yerlere çekti. "Camilerde o küçücük beyinler için karete kursları düzenleniyor. Ödüllü namaz sistemi getirildi. Öğrencilere önceden kupon dağıtılıyor. Her namaza glen öğrenci kuponunu tarih ve saat yazdırarak imama imzalatıyor. Sonrasında, namazını en az aksatanlara bisiklet, ucuz cep telefonu, tapon bilgisayar, oyuncak gibi çeşitli ödüller veriliyor. İlköğretim okullarında bile küçük kız çocuklarını örtmeye kalkışıyorlar."