ÇÖZÜM, Rize Valiliği'nde !

ÇÖZÜM, Rize Valiliği'nde !
Bu yıl eğitim öğretime başlayan Rize Özel Çözüm Koleji öğrencileri ve yöneticileri Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Eğitim turizmini Rize'ye taşımak istediklerini ifade eden Rize Çözüm Koleji Genel Müdürü Yavuz Karakaş, bu kapsamda Çözüm ailesi olarak Rize'nin eğitim sistemine her kademede katkıda bulunacaklarını söyledi. Çözüm Eğitim Kurumları olarak arzu edilen niteliklere sahip ve toplum ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler yetiştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

BİZİM MESLEĞİN ASIL ÇEKİRDEĞİ...  SOSYAL GELİŞİMİ DESTEKLEYECEKTİR

Rize'nin eğitim şehri olması için çalışacaklarını belirten Genel Müdür Karakaş, "Sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem veriyoruz. Rize'de özel öğretim kurumlarının sayısının artması eğitimde başarıyı ve sosyal gelişimi destekleyecektir. Kolejimiz yenilikçi ve çağdaş eğitim anlayışı, öğrenci odaklı eğitim sistemi,  yabancı dil kazanım çalışmaları, öğrencilerin sadece akademik anlamda değil sosyal anlamda da gelişimlerini ön planda tutuyoruz. Bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Sizleri kolejimize davet ediyoruz "dedi.

rize-ozel-cozum-koleji-ogrencileri-ve-yoneticileri-vali-ersin-yaziciyi-makaminda-ziyaret-etti-1.jpg

BU MAKAM ÇÖZÜM ÜRETME MAKAMI

Vali Ersin Yazıcı da öğrenciler ile yakından ilgilenerek öğrencilerin sorularını cevapladı ve öğrencilere hediyeler verdi.
Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Vali Yazıcı, mesleği hakkında sorulan bir soruya, "Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır" dedi. Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, "Boş zamanlarımı, aileme katkı sağlayacak işlerde değerlendirdim. Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Sorumluluğunuz büyük, her zaman vatandaşın yanında olmanız gerekiyor. Bu makam çözüm üretme makamı, dolayısıyla herkesi dinlemek zorundasınız. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor "şeklinde ifade etti.

HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

rize-ozel-cozum-koleji-ogrencileri-ve-yoneticileri-vali-ersin-yaziciyi-makaminda-ziyaret-etti-2.jpg

Rize Çözüm Koleji Genel Müdürü Yavuz Karakaş'tan okulun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, okulun çalışmalarını yakından takip edeceğini bildirdi.

Gerçekleşen ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Vali Ersin Yazıcı, toplumların kalkınmasında eğitimin en önemli konu olduğunu, Rize'de eğitim çıtasının yükselmesi için herkesin üzerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

KENDİ ÇOCUKLARIM GİBİ GÖRÜYORUM

Rize'de eğitime çok önem verdiğini ve üzerinde hassasiyetle durduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Okullarımızda eğitim-öğretim gören çocuklarımızı, gençlerimizi kendi çocuklarım gibi görüyorum. Okul ziyaretlerimde öğretmenlere ve okul yöneticilerine aynı şeyi söylüyorum. Onların da öğrencileri kendi çocukları gibi görmelerini istiyorum. O'na göre de onlara gereken eğitimi, öğretimi vermelerini istiyorum" diye konuştu.

HEDEFİNİZ OLSUN, HAYAL KURMAKTAN VAZGEÇMEYİN

Ziyarette bulunan öğrencilere, eğitim hayatında başarı dileyen Vali Yazıcı,  "Hayatta her kapıyı açan en büyük anahtar kendine güvenmektir. Kendinize değer verin. Moralinizi yüksek tutun ve kendinize güvenin. Hayalleriniz hedefiniz olsun, hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Şimdiden rotanızı çizin. İsterseniz her şeyi başarırsınız. Asla büyük hedeflerden ve okumaktan vazgeçmeyin" tavsiyesinde bulundu.