Cuma Namazı Rize’de Kaçta Kılınacak?

Cuma Namazı Rize’de Kaçta Kılınacak?
Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı yayımlanan “Cuma İzni” konulu genelge sonrası Rize’de Cuma Namazı’nın kaçta kılınacağı kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Bugün Rize’de Cuma Namazı saat: 12.00’de kılınacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların Cuma Namazı’nı eda etmelerine olanak sağlayacak olan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı yayımlanan “Cuma İzni” konulu Başbakanlık Genelgesi’nde “Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; Cuma Namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmaksızın izin verilir.” İfadelerine yer verilmiş ve genelge bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Genelgenin ardından bugün (8 Ocak Cuma günü) Rize’de Cuma Namazı’nın ezan saati olan 11.35’te mi yoksa 12.00’de mi kılınacağı merak konusu olmuştu.

Rize İl Müftülüğü’nden edinilen bilgiye göre, bugün Rize’de Cuma Namazı saat:12.00’de kılınacak. Gelecek haftadan itibaren ise Cuma Namazı’nın ezan saatinde eda edilmesi bekleniyor.