Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın ilk kadın amirali Hemşehrisi Gökçen Fırat'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın ilk kadın amirali Hemşehrisi Gökçen Fırat'ı tebrik etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında tuğamiralliğe terfi ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ilk kadın amirali olan Rizeli hemşehrisi Gökçen Fırat'ı tebrik etti.

Deniz Kuvvetlerinde Kurmay Albay Gökçen Fırat tuğamiralliğe yükseltilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir ilke imza atıldı. Rize’nin Hemşin ilçesi Ortaköy Mahallesinden olan Kurmay Albay Gökçen Fırat’ın tuğamiralliğe terfi ederek TSK'nın ilk kadın amirali olması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da mutlu etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Doğrusu ben bu atamadan, bu tayinden çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz ki yargıda filan bu atamalar çok var ama şimdi ilk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzellikti. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şûralarda bunun devamı da gelecektir" dedi.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum