Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaş Çay Fiyatını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaş Çay Fiyatını Açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlenen mitingte yaş çay fiyatını 11,30 lira olarak açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla memleketi Rize’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanlığınca 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitinge katılarak milletvekili adaylarını tanıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Doğu Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 210 bin üretici ile 1 milyonu aşkın vatandaşın merakla beklediği yaş çay fiyatını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yaş taban kilo fiyatının destekleme ücreti ile birlikte toplam 11,30 lira olarak uygulanacağını kaydetti.

Erdoğan, yaş çay fiyatını açıklarken, koalisyon ortaklarının Rize'de toplaştığını, çay konusunda yine atıp tuttuklarını ama unuttukları bir şey olduğunu ifade ederek, "Benim Rizeli kardeşim, bay bay Kemal'in ve avenesinin palavralarına asla itibar etmez. Rizeli hemşehrilerim, adı 'yalancı çoban'a çıkmış birine ve saz arkadaşlarına prim vermez." diye konuştu.

Kendilerinin Rize ve çay üreticileri için yaptıklarının ortada olduğunu belirten Erdoğan, "Rızkını çaydan kazanan hemşehrilerimi hep en güçlü şekilde destekledik. Şimdi sizlerle bu yılki yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için, yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum."

Öte yandan 2022 yaş çay fiyatı 30 kuruşluk destekleme fiyatı ile birlikte 7 lira olarak açıklanmıştı.

cumhurbaskani-erdogan-rizede.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rizede-001.jpg

cumhurbaskani-erdogan-rize-mitingi.jpg

erdoganin-rize-mitingi.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaş Çay Fiyatını Açıklayacak

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
56 Yorum