Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel sektöre geçen doktorlara: "Gidiyorlarsa Gitsinler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özel sektöre geçen doktorlara: "Gidiyorlarsa Gitsinler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 bin liraya varan maaşları beğenmeyerek özel sektöre geçen doktorları eleştirerek hastanelerin boş kalmayacağını, yeni mezunlarla yola devam edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doktorların ücretlerinin az olduğunu belirterek kamu hastanelerinden istifa etmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hatırlanacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de benzer istifalar yaşanmış ve geçtiğimiz ay içerisinde tarafımızca haberleştirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Külliye'de kadın muhtarlarla bir araya geldi. Ülke gündemine dair birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorların ücretlerinin az olduğunu belirterek devlet hastanelerini bırakıp özel hastanelerde çalışmaya başlamalarına ilişkin de açıklamalarda bulunarak, "‘Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar.’ Samimi konuşuyorum, dost acı söyler ama gerçeği söyler, bu hastaneleri inşa eden biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Az para veriyormuşuz, sordum en az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında alıyordur. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla beraber bu yola devam ederiz." dedi.

cumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-2.jpg

Doktorların ücretlerinin az olduğunu belirterek devlet hastanelerini bırakıp özel hastanelerde çalışmaya başlamalarına ilişkin son zamanlarda "Hastanelerde şöyle oluyor, böyle oluyor vesaire." şeklinde söylentiler çıktığını aktaran Erdoğan, hatalarının olabileceğini belirtti. Şehir hastaneleri, eğitim araştırma hastanelerinin kendi iktidarları döneminde yapıldığını kaydeden Erdoğan, ülkede hastanesi olmayan il ya da ilçe bulunmadığını ifade etti.

Bu işleri bizzat takip ettiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Değerli kardeşlerim, samimi konuşuyorum, dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Soruyorum, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi. Maliyeti en yüksek olan da hangi birimdir? Sağlıktır. Ama şimdi 'efendim işte az para veriyormuş.' Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz."

"Doktorluk gibi aziz bir mesleği sadece paraya bina etmek insani değil"

Bu konuda daha da ileri gittiğini belirten Erdoğan, "Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve onları da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin. Ve şu anda asistan doktorlarımızla biz bu yola devam ederiz. Çünkü buralar boş kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği sadece paraya bina etmek, paraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin, vesayetten geri kalmışlığa, terörden darbe teşebbüslerine kadar nice badirelerin üstesinden nasıl geldiyse bugünkü sorunlarını da çözecek potansiyele, imkana ve kabiliyete sahip olduğunu bildirdi.

Dönemin SSK Genel Müdürü olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gazeteci Savaş Ay'ın bir programına konuk olduğunu anımsatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Hatırlıyor musunuz o serum şişeleri ne durumdaydı, hastalar ne durumdaydı? Ve o ufacık yavru, maalesef yanlış iğne vurulduğu için ne hale gelmişti? Bay Kemal ne demişti? İşte 'değişim lazım, şu lazım, bu lazım' ve Savaş Ay da rahmetli, 'bu sizin göreviniz, görevinizi yerine getirmiyorsunuz' demişti. Ama maalesef beyefendinin hiç umurunda değildi ama bizim umurumuzda. Biz bu işlerde yanarız, yıkılırız, onun için de biz istedik ki şehir hastaneleri ile dünyaya ders verelim. Biz istedik ki eğitim araştırma hastaneleri ile bütün şehirlerimizi çok daha farklı bir konuma getirelim. Benim vatandaşım gururla, onurla bu hastanelere gittiği zaman, dört dörtlük hastane, özellikle odaları eskisi gibi değil, şimdi banyolarıyla, her şeyiyle tertemiz, pırıl pırıl hastaneler olsun. Ve bunu başardık, hala da devam ediyoruz."

İLGİLİ HABERİMİZ

Kamu Hastanelerindeki İstifalar RTEÜ'ye de Vurdu!

cumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-3.jpgcumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-4.jpgcumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-1.jpgcumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-10.jpgcumhurbaskani-erdogan-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-dolayisiyla-kulliyede-kadin-muhtarlarla-bir-araya-geldi-9.jpg