Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Evinde Neler Oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Evinde Neler Oluyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan mahkemeye sevk edilenlerin büyük çoğunluğunun serbest bırakılması dikkat çekti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 93 kişiden 60'ı savcılık ve mahkemeye sevk edilirken, sevk edilenlerin 44'ünün serbest bırakılması dikkat çekti. Serbest kalanlar arasında 36 polis memuru yer aldı. 

15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Rize Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince darbe girişiminin ardından kent merkezi ile Kocaeli, Gaziantep ve Artvin'de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 106 kişi için göz altı kararı alındı. Aralarında 2 adet 2. Sınıf emekli emniyet müdürü ve rütbeli polis memurlarının da yer aldığı 50 polis memuru, 1 Vali Yardımcısı, 3 asker (1 yarbay, 1 astsubay, 1 uzman çavuş), 2 hakim, 2 savcı, 35 iş adamı, kamu çalışanı ve esnaf olmak üzere 93 kişi göz altına alınırken, 1'i polis memuru 13 kişi ise aranıyor.

Göz altına alındıktan sonra emniyetteki işlemleri tamamlanıp savcılık ve mahkemeye sevk edilen 49'u polis memuru, 2 hakim, 2 savcı ve 7 iş adamı olmak üzere 60 kişiden 16'sı tutuklanırken, 44 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklananlardan 13'ü polis memuru, 2'si hakim, 1'i de savcı olurken, halen göz altında 1 vali yardımcısı, 3 asker (1 yarbay, 1 astsubay, 1 uzman çavuş), 1 polis ve 28 iş adamı, kamu çalışanı ve esnaf bulunuyor. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan Rize'de mahkemeye çıkarılan 49 polis memurundan 36'sı serbest bırakılıp 13'ü tutuklanırken, Trabzon'da mahkemeye çıkan 45 polis memurundan 39'u tutuklandı. Samsun'da ise 56 polis memurundan 52'si tutuklandı.

17/25 Aralık sürecinden sonra Rize İl Emniyet Müdürlüğünün dışında il ve ilçe belediyeleri de dahil hiçbir kamu kurumunda FETÖ/PDY'ye yönelik çalışma yapılmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra da bazı kamu kurumlarının FETÖ/PDY operasyonlarına destek vermemesi ve bu kamu kurumlarında herhangi bir adımın atılmaması tepki çekerken, Rize'de henüz tutuklanan iş adamı da yok.