Cumhurbaşkanı Gül, ölümden döndü

Cumhurbaşkanı Gül, ölümden döndü
Cumhurbaşkanı Gül ve konvoyu, Esenboğa Havalimanı'ndan konutuna giderken büyük bir tehlike atlattı. Benzinlikte yaşanan patlama Gül'ün konvoyunun sonuna denk geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Arnavutluk ve Karadağ'a yaptığı resmi ziyaretleri tamamlayarak özel uçakla saat 18.00'de Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'nda, kendisini bekleyen makam aracına binerek konutuna doğru konvoyla birlikte yola çıktı.

Cumhurbaşkanı'nın geçiş güzergahında Sarayköy mevkiindeki bir benzin istasyonuna yakıt ikmali yapıldığı sırada patlama yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül'ün konvoyundaki son araçların geçişi anında yaşanan patlamadan Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekilere bir zarar gelmedi.

Benzin istasyonunun LPG tankında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı bildirildi.

Yangın Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar, Akyurt ve Çubuk Belediyesi itfaiyelerinin müdahalesi ile söndürüldü.

tanker-yangini.jpg

Yangın nedeniyle Esenboğa Yolu üzerinde güvenlik önlemleri alınırken, benzin istasyonunun elektrik kontağının da kapatıldığı ve benzinliğin yangının hemen ardından boşaltıldığı kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, yangında sabotaj olasılığının bulunmadığını, boşaltım yapan tankerlerden birinin boşaltımı sırasında meydana gelen gaz sızıntısının parlaması nedeniyle yangının çıktığını söyledi.

Parlama sonucunda çıkan alevlerin akaryakıt istasyonunun sistemine sirayet ettiğini aktaran Kurutuz, yangının bu nedenle büyüdüğünü kaydetti.

tanker-yangini-1.jpg