Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Yerli Malı Haftası Etkinliği

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Yerli Malı Haftası Etkinliği
Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmakta olan yerli malı haftası olarak bilinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği çerçevesinde Engindere Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir program düzenlendi.

Yerli malların kullanılmasına dikkat çekmek için öğrencilerin sahnelediği birbirinden güzel oyunların sergilendiği program içerisinde yerli malı haftası ile ilgili şiirler okunarak konuşmalar gerçekleştirildi. İsrafın önlenmesi noktasında bir görsel filmin izletildiği programda öğrencilerin sahnede sergilemiş olduğu mini tiyatro izleyicilerden alkış aldı.

Programa, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karasu, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

cumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(3).jpg

Program sonunda konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap: “Günümüzde artık yerli malı deyince aklımıza sadece gıda ürünleri gelmiyor. Hızla gelişmekte olan ülkemizde artık kendi silahımızı, tankımızı, füzemizi, otomobilimizi üretiyoruz. Elbette ki çocuklarımız yerli malına yiyecek içeceklerle başlayacak fakat sonrasında bilgiye dayalı yeni teknolojilerin üretiminde çocuklarımız etkin rol alacaklardır. Bugün burada öğrencilerimizin sergilemiş oldukları performans gayet başarılı bir performanstı. Bu manada okul müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Program sonunda protokolde yer alanlar,  öğrencilerin yerli malı haftası kapsamında okula getirmiş oldukları gıda ürünlerinden tadarak Okul Müdürü Mehmet Karasu’dan bilgiler aldı.

cumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(1).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(2).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(4).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(5).jpg

cumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(6).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(7).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(8).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(9).jpg

cumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(10).jpgcumhuriyet-ilkogretim-okulu’ndan-yerli-mali-haftasi-etkinligi-(11).jpg