Dabak: Yeni Yasaya Hazırlıklı Olmalıyız

Dabak: Yeni Yasaya Hazırlıklı Olmalıyız
MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, 2014'te yürürlüğe girecek “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası” konusunda esnaf ve sanayicinin yasaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, 2014 yılında yürürlüğe girecek “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası” konusunda esnaf ve sanayicinin yasaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

MÜSİAD üyeleri ve çalışanlarının katılımıyla şube binası toplantı salonunda ‘İş sağlığı ve güvenliği yasasının getirdikleri ve yasanın nasıl uygulanacağı’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, “İş sağlığı ve güvenliği konusunda birçok önemli ve yeni düzenleme getiren ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tam olarak yürürlüğe girecektir. Kanunla, kamudakiler dâhil bütün çalışanlar ve işyerleri kapsama alınmakta; iş yerlerinde risk değerlendirmesi yapılması ve bununla bağlantılı olarak önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması, çalışan sayısıyla ilgili bir sınırlama olmaksızın tüm iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanması zorunlu kılınmaktadır. Esnaf ve sanayicimiz bu konuda hazırlıklı olmalıdır.” dedi.

musiad-rizeden-is-sagligi-ve-guvenligi-yasasi-konferansi-1.jpg

İş Güvenliği Uzmanı Feyza Çolak ise  toplantıda katılımcılara 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasası’nın getirdikleri ve yasanın nasıl uygulanacağı konusunda bilgiler verdikten sonra MÜSİAD üyelerine işyerlerinde kazaya sebebiyet vermemek açısından gereken tüm tedbirleri almalarını önerdi. Yeni yönetmeliğe göre iş sağlığı ve risk analizi yaptırmayanların ciddi cezalar ile karşılaşabileceklerini tüm iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin yapılmasına yönelik yasanın yürürlüğe girdiğini söyledi. Çalışanlara ise işyerlerinde alınması gereken sorumluluklarını anlattı.

Uzman Feyza Çolak toplantıdaki sunumu sonunda katılımcı konukların sorularına cevap verdikten sonra program sona erdi.