Dabak’tan Kutlu Doğum Mesajı

Dabak’tan Kutlu Doğum Mesajı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak Kutlu Doğum haftası münasebetiylle Mesajı yayımladı.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak "Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin son elçisi olduğu ilahi mesajın önem ve değerinin her geçen gün daha iyi anlaşılacağına inanıyoruz" dedi.
Müftülüğümüzün düzenlediği Kutlu Doğum Etkinliğinin özlenen bir tablo oluşturduğunu söyleyen Şube Başkanı Mahmut Dabak’ın açıklaması şöyle:
"Müftülüğümüzün bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin farklı bir değer taşıdığını düşünüyorum. Etkinliklerin içeriği ve yaygınlığı ayrıca takdire ve teşekküre değer. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bizzat Cenab-ı Hak tarafından Enbiya Süresi'ndeki "Biz Seni ancak Alemlere Rahmet olarak gönderdik" Ayet-i Kerime'siyle onurlandırılan Peygamber Efendimizin veladetinin bütün insanlık için en büyük onur olduğuna inanıyoruz. Müftülüğümüzün "O Nurla Onurlandık" diyerek dikkat çektiği bu gerçek etrafında buluşmanın uyandırdığı birlik ve beraberlik duygusuna bugünlerde ihtiyaç duymaktaydık. Dilerim bu anlayış etrafında kenetlenerek başta temel hak ve özgürlükler olmak üzere bütün sorunları birer birer çözeriz. Peygamber Efendimizin insan onuruna verdiği önem ve değeri idrak etmek, insanlar arasındaki her türlü eşitsizliği ve adaletsizliği ortadan kaldırmaya yönelik kutlu mesajı doğru anlamak sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın hasretini çektiği barış ve esenlik ortamını sağlayacaktır. Ekonomik ve sosyal anlamda insanlık onuruna yakışan bir hayatı ancak adaletin, eşitliğin, barış ve merhametin hakim olduğu bir dünyada yaşayabiliriz. Kutlu Doğum Haftası'nın her zaman olduğu gibi bundan böyle de bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum." Dedi.