Dağcılık Festivali Rize'de Başladı

Dağcılık Festivali Rize'de Başladı
Rize'de düzenlenen ve Türkiye'nin yanısıra Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Avustralya, Gürcistan ve Romanya'dan gelen dağcıların katıldığı ''14. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği'' başladı.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından organize edilen şenlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer Kalkan, Dağcılık Federasyonu il temsilcisi Hasan Önder de katıldı.

KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan, burada yaptığı konuşmada, şenlik sayesinde Kaçkar Dağları'nın doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Gürcistan ve Balkanlar'dan birçok yabancı sporcu dostları ve yerli sporcularla barış ve dostluk içerisinde şehrin kalabalığından kaçarak iyi bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Ayhan, ''Bunu yaparken barışı ve dostluğu dağlara taşımak, dağlardan güzel hatıraları peşimizde getirmek istiyoruz. Yaklaşık 150 sporcu ile dağlarda güzel izler bırakacağız. Peşimizde güzel görüntüler ve fotoğraflar getireceğiz'' dedi.

Ayhan, Yedi Göller, Çifte Göller, Kapalı Göller yürüyüşü, 3 bin rakımlı Mezovit tırmanışı, yayla gezilerinin ardından 5 günlük bir kamp sonrası dönüş yapacaklarını ifade ederek, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen dağcılar dışında Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Avustralya, Gürcistan ve Romanya'dan yaklaşık 150 sporcunun şenliğe katıldığını söyledi.

dagcilik-festivali-rizede-basladi-1.jpg

dagcilik-festivali-rizede-basladi-2.jpg

dagcilik-festivali-rizede-basladi-4.jpg

dagcilik-festivali-rizede-basladi-3.jpg