Dağdibine İlk Kazma Vuruluyor

Dağdibine İlk Kazma Vuruluyor
Karayolları ağına alınan güney çevre yolu ihalesinin 3 Haziran’da yapılacak..

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, karayolları ağına alınan güney çevre yolu ihalesinin 3 Haziran’da yapılacağını belirterek, İslampaşa’dan başlayıp Çiftekvak’ta bitecek güney çevre yolunun dalyan mevkiinden Salarha’ya bir tünelle bağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, İlçe Başkanı Ali Yazıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ve partililerle birlikte merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla birlikte sohbet etti.

AK Parti Rize milletvekili adayı Hasan Karal, 2002 yılında Rize’de 39 bin araç olduğunu belirterek, ‘’Şimdi 48 bin araç var. 9 sende 9 bin araç arttı. Rize’nin yolları bu arabaları kaldırmıyor. Bizden önce dağ dibi yolu başlatılmıştı. Ancak bu yarım bırakılmıştı. Şimdi bu yolu açıyoruz. Araştırma hastanesinden girmek kaydıyla İslampaşa, Portakallık, Gülbahar, Müftü mahallesi, Dalyan, Tophane, Yeniköy, Dosma Yağlıtaş ve Ekmekçiler’den pehlivantaşına çıkıyor. Oradan da Çiftekavağ’a iniyor. Bu yolun adı güney çevre yolu. Bu yol iki gidiş iki geliş olacak. Bu yol trafiği ciddi bir şekilde rahatlatacak. Ayrıca Rize vilayetini iki kat daha büyütecek. Açacağımız bu bulvar üzerinde yeni binalar ve iş yerleri olacak. Güney çevre yolunun ihalesi 3 Haziran’da yapılacak. Maliyeti 250 trilyonluk bir yatırım. 85 trilyon istimlak bedeli tutuyor. Bu bedeli karşılamaya Rize Belediyesi’nin gücü yeter ne de tüm Doğu Karadeniz belediyelerin gücü yeter.

Güney Çevre Yolunu merkezi hükümet karayolları ağına alarak yapıyor. Başbakanımızın son Rize ziyaretinde bu yol üzerinde Salarha yolu diye adlandırılan dalyan mevkiinden girecek bir tünel üzerinde de çalışıyoruz. Çarşamba akşamı valilikte bütün karayolları ekiplerinin katılacağı bir toplantı yapacağız. Bunun üzerinde yine bir çalışma yapacağız. Tüm finansman hazırlanmış. İstimlak için vatandaşımız itiraz ederse bu biraz zaman alabilir. Bu konuda da bir büyük sıkıntı çıkmazsa tüneli de bu yola bağlamayı hedefliyoruz.’’ diye konuştu.