Danıştay Hukuk Katliamı Yapıyor

Danıştay Hukuk Katliamı Yapıyor
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Danıştay'ın, katsayı kararı ile ilgili vermiş olduğu kararı sert bir şekilde tepki gösterdi..

Danıştay'ın kararıyla ilgili muhalefet ve iktidarı da suçlayan Topçu, "Danıştay 28 Şubat kalıntısı uygulamayı ortaya koyuyor. 'İmam hatip liselerinde okuyan yüzde 8 öğrenciyi engelleyeceğiz' diye yüzde 92'yi katlediyor, iktidar ile muhalefet böyle devasa memleket meseleleri karşısında Meclis'te sadece birbirini yiyor." dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul'da partililerle bayramlaştı. Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlen bayramlaşma programında, helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu da unutulmadı. Salonda "Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu aramızda" anonsu yapıldığı sırada partililer alkışlayarak ayağa kalktı. Salonun en ön sırasında Genel Başkan Yalçın Topçu'nun oturduğu kutluğun yanındaki koltuğa Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafı konuldu.

Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşmalara geçildi. Partililerin alkışları arasında kürsüye gelen Yalçın Topçu, partililere Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini helikopter kazasıyla ilgili süren soruşturmada gelinen noktayı ve yetkililerle yaptığı görüşmeleri anlattı. Daha sonra gündemdeki konulara değinen Topçu, Danıştay'ın katsayı uygulamasına ilişkin verdiği kararı sert bir dille eleştirdi.

Bu konuda eleştiri oklarını iktidar ve muhalefet partilerine yönelten Topçu, "Aileleri şu bayrama kara girdilerse bunun müsebbibi hem iktidardır hem de bugüne kadar ülkeyi yönetmiş ancak şu an muhalefet olan partilerdir." diye konuştu.

Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Danıştay kendi içinde çelişkiye düşüyor. Hukuk katliamı yapıyor. 28 Şubat kalıntıları uygulamaları ortaya koyuyor.

Meslek lisesinde okuyan öğrencileri katlediyor. Bugün meslek liselerine mensup onbirlerce öğrencimiz var. 'İmam hatip liselerinde okuyan yüzde 8 öğrenciyi engelleyeceğiz' diye yüzde 92'yi katlediyor. İktidar ile muhalefet Meclis'te birbirini yiyor."

Demokratik açılımla ilgili hükümete eleştiriler yönelten Yalçın Topçu, Habur sınır kapısında yaşananların gözden geçirilip, açılım politikasının sil baştan yapılması gerektiğini savundu. Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek: "Hiç vakit geçirmeden eşkıyaya karşı takındığınız o tavrı sil baştan yapın. Önce teröristi dağ başında aklandığı mağarada bul, yok et! Kandili söndür, Gabar'ı yerle bir et! Sonra 24 saat kesintisiz demokrasiyi sağlayacak anayasayı yeniden yap." dedi.

Konuşması partililer tarafından sık sık alkışlarla kesilen Topçu, konuşmasının sonunda salondakilere karanfil vererek bayramlaştı.