Demet Akbağ: Rize Cennetten Bir Köşe

Demet Akbağ: Rize Cennetten Bir Köşe
Rize’de çekimleri devam eden Sevdaluk dizisinin ünlü oyuncusu Demet Akbağ, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Rize Şube Başkanlığı tarafından organize edilen dayanışma yemeğine katıldı.

Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Rize Şube Başkanlığı tarafından Rize’de etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Ünlü sanatçı Demet Akbağ, iki buçuk aydır Rize’de bulunduğunu ifade ederek Rize'nin cennetten bir köşe olduğuna vurgu yaptı. Akbağ, "Biz de iki buçuk aydır Rize’deyiz. Artık Rizeli sayılırım. Rize cennetten bir köşe, çokta benimsedik, evimiz gibi. Çekimlerden sonra kimse ayrılmak istemiyor buradan. Misafirperver insanların arasında olmaktan mutluyuz. Biz bu coğrafyayı çok sevdik. 5 şiş ile çorap örmeyi, muhlama yapmayı öğrendim, lahana da sardım mı, bir daha ki yemeğe onları da getiririm.” dedi.

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-2.jpg

Seçkin Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Rize’nin Çamlıhemşin İlçesinde çekimleri devam eden ve yöremizin tanıtımına önemli katkılar sağlayan “Sevdaluk” dizisi oyuncusu Demet Akbağ, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Garnizon Komutanı Jand. Kd. Albay İsmet Cansaran’ın eşi Elif Aşkın Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice’nin Eşi Ayşe Yenice, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın eşi Huriye Ayar, Ebruli Yaşam Derneği ile Gülbahar Hatun Derneği yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-1.jpg

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice’nin Eşi Rize PEKAY Şubesi Başkanı Ayşe Yenice, “Rize’de 12 Mart 2012 yılında açılmış olan derneğimiz, halen çalışan, emekli olan, görevleri esnasında şehit düşen, gazi veya malul olan Teşkilat mensuplarının eşleri arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı geliştirmek; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize eğitim desteği vermek; ihtiyaç duyulan alanlarda kamu yararı gözetilerek çeşitli yardım faaliyetlerinde bulunarak çalışmalarına devam etmektedir.” dedi.

Dernek faaliyetleri hakkında misafirleri bilgilendirmek amacıyla konuşan Yenice; “Emniyet Teşkilatı mensuplarının eşleri olarak, eşlerimize daima destek olan birer hayat arkadaşı, evlatlarımıza vatan sevgisi aşılayan birer anne, Cumhuriyet’e gönül veren Türk kadınları olarak, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye gayret ediyoruz. Zorlaştırmayı değil, kolaylaştırmayı kendine ilke edinen derneğimiz, 2012 ve 2013 yıllarında teşkilat mensuplarımızın yeni doğan bebeklerine dünyaya hoş geldiniz demiş, şehit ailelerimizi ziyaret ederek her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmış, Anneler Gününde annelerimizle birlikte olmuş, ilimizde görev süresi sona eren ancak gönül bağımızın hiçbir zaman kopmayacağı tayin olan personelimizin eşlerine veda yemeği düzenlemiş, 19 Mayıs 2012’de ilkini düzenlediğimiz müzikli öğle yemeğinde ve 2013 yılı Polis Haftasında düzenlediğimiz Kermeste yine sizlerle birlikte olmaktan onur duymuş, sizlerin de katkılarıyla başarılı öğrencilerimizin eğitimine destek olmak amacıyla 2012’de 18, 2013’de 20 öğrencimize burs imkanı sağlamıştır. Derneğimizin bu yemeğinde de bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere, bu yemeği düzenlerken emeği geçen tüm arkadaşlarımıza Mevlana’nın güzel bir sözüyle teşekkür etmek istiyor ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. “Kalbinizle verdiğiniz her şey birgün size geri dönecektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

ayse-yenice.jpg

Ünlü sanatçı Demet Akbağ ise programdaki konuşmasında; “Çok kıymetli ve değerli bir iş yapıyorsunuz; paylaşmak ve yardımlaşmak. Bu yüzden hem sizlerle olmak hem de sizlere destek olmak istedim.  Biz de iki buçuk aydır Rize’deyiz. Artık Rizeli sayılırım. Rize cennetten bir köşe, çokta benimsedik, evimiz gibi. Çekimlerden sonra kimse ayrılmak istemiyor buradan. Misafirperver insanların arasında olmaktan mutluyuz. Biz bu coğrafyayı çok sevdik. 5 şiş ile çorap örmeyi, muhlama yapmayı öğrendim, lahana da sardım mı, bir daha ki yemeğe onları da getiririm.” dedi.

Akbağ, ayrıca PEKAY’ın etkinliğinde yer aldığından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Etkinlik plaket takdimi, yöresel oyunlar, yemek ikramı ve fotoğraf çekimlerinden sonra sona erdi.

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-5.jpg

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-3.jpg

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-4.jpg

demet-akbag-pekay-etkinliginde-rize-6.jpg