Deniz Baykal Görevi İsmail Kahraman’a Devretti

Deniz Baykal Görevi İsmail Kahraman’a Devretti
TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, görevi TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'a devretti.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerinin 3. turunda 316 oy alarak Meclis Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı görevini geçici başkan Deniz Baykal’dan devraldı. Meclis Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim törenine geçici başkan Deniz Baykal ve yeni Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri katıldı.

Baykal, makamda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, Kahraman'ı kutlayarak, başkanlık döneminin millete ve memlekete hayırlı olmasını diledi.

TBMM'nin kendisini oluşturma doğrultusunda en önemli adımı attığını belirten Baykal, divanın ve komisyonların oluşturulmasının ardından TBMM'nin her türlü görevi, sorumluluğu en etkili şekilde yapacak noktaya geleceğini kaydetti.

Meclis'in geçici başkanı olarak, Meclis'in daha az geçici olacağı anlaşılan yeni başkanına görevi devrettiğini belirten Baykal, "Bu işler böyle. Bir süre önce ben oradaydım, sonra buraya geldik. Burada oturma durumu da var İsmail Bey" şeklinde espri yaptı.

tbmm-gecici-baskani-deniz-baykal-gorevini-ismail-kahramana-devretti-foto-galeri-001.jpg

"Değişmeyecek olan şey ülkemiz"

TBMM Başkanı Kahraman da büyük devletlerin mesele ve dertlerinin de büyük olacağını kaydetti.

Türkiye'nin, çok eski bir maziye sahip, misyonu büyük bir cihan devleti olduğunu belirten Kahraman, "Ülkemizin esenliğe kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Daha sonra Baykal, TBMM Mührünü Kahraman'a verdi. Baykal ve Kahraman birbirine çiçek takdim etti.