Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi AB Erasmus'a katılacak

Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi AB Erasmus'a katılacak
Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Avrupa’da eğitim yolunda...

AB ERASMUS+ Leonardo da Vinci  Mesleki Eğitim Öğretmenlerinin yurt dışı eğitimi ile ilgili Ulusal Ajansa sunulan proje sonuçları açıklandı. Türkiye’deki  1482 proje arasından yeterli puanı alarak Rize’den de kabul edilen projeler oldu.

Projesi kabul edilen okullar arasında yer alan Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesinin projesi hakkında proje sorumlusu Aydın Kuş yaptığı açıklamada, “Projemiz kapsamında ortak olarak aldığımız  8 yurt içi 2 yurt dışı  denizcilik eğitimi kurumları ile 15 gün Letonya’da, 15 gün İspanya’da 45 eğitimci ile ‘denizde güvenlik ve tersanelerde iş ve işçi güvenliği’  konularında bilgi paylaşımı  sağlanacaktır.” dedi.

aydin-kus.jpgProje kapsamında Avrupa'daki denizcilik eğitimi alanındaki uygulamaların yerinde görüleceğini kaydeden Kuş, “Bunun yanında ülkemizde son yıllarda oldukça artan tersanelerdeki işçi ölümlerine ilişkin tersanelerdeki iş ve işçi güvenliğinin sağlanmasına yönelik Avrupa'da alınan tedbirler görülerek alınabilecek olan farklı önlemler öğrenilecektir. Projenin bir amacı da Türkiye'nin dört bir yanından aldığımız  denizcilik eğitimi veren ortak kurumlarımız ile birlikte denizcilik eğitimine ilişkin ulusal bir stratejinin geliştirilmesidir. İlk olarak İspanya’da 05.04.2015 – 18.04.2015 tarihler arasında 2 hafta Denizde Güvenlik eğitimi alınacak, daha sonra Letonya’da  24.05.2015 – 06.06.2015 tarihler arasında 2 hafta tersanelerde iş ve işçi güvenliği konusunda eğitim alınacaktır.” şeklinde konuştu.

Her zaman ekip çalışması içinde “projeye dayalı eğitim anlayışına ve stratejik yönetime’’ önem vererek eğitim öğretim yapmakta olduklarını kaydeden Okul Müdürü Aydın Kuş, “2007 yılından bu güne kadar bu proje ile birlikte yaklaşık 130 öğretmen ve öğrenciye AB standartlarında  eğitim aldırmış olmakla birlikte AB’den 300.000 €  hibe desteğini sağlamış olacağız.     Projemiz ortak okullarımıza, eğitim camiasına, ilimize hayırlı olsun. Projeyi hazırlamada emeği geçen ve destek olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze , müdür yardımcılarıma , öğretmenlerimize,  ulusal ve uluslar arası  ortak kurumlara teşekkür ederiz.” Dedi.